Κυριακή 27.11.2022
More

  Ρωσία: Άτομα με «χρόνια προβλήματα υγείας» στέλνονται στο πεδίο των μαχών

  Η ενημέρωση από βρετανικής πλευράς

  Η Βρετανία γνωστοποιεί πως πολλοί Ρώσοι στρατιώτες αναγκάζονται να υπηρετήσουν στην Ουκρανία ενώ αντιμετωπίζουν «σοβαρά» προβλήματα υγείας.

  Η εμπειρία των επιστρατευμένων εφέδρων της Μόσχας φαίνεται ότι έχει κάποιους κοινούς παράγοντες, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, και αυτοί είναι η «ανεπαρκής» εκπαίδευση και η έλλειψη εξοπλισμού.

  Στην ενημέρωσή του το υπουργείο επεσήμανε πως το Κρεμλίνο πιθανότατα θα ανησυχεί από το ότι αυξάνονται οι αντιρρησίες, που διακινδυνεύουν ακόμα και με σύλληψη για να μην ταξιδέψουν στη Ρωσία.

  Όλα αυτά την ώρα που πληθαίνουν οι αναφορές για μεγάλες απώλειες Ρώσων στο πεδίο των μαχών.

  «Οι επιστρατευμένοι έφεδροι είναι πολύ πιθανό να έχουν υποστεί ιδιαίτερα βαριές απώλειες αφού δεσμεύτηκαν να σκάψουν φιλόδοξα χαρακώματα ενώ βρίσκονταν υπό τα πυρά του πυροβολικού γύρω από την πόλη Σβάτοβε της περιφέρειας Λουγκάνσκ» αναφέρθηκε, επίσης.

  Η κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στους εφέδρους προκαλεί κινητοποιήσεις στη Ρωσία, με συγγενικά τους πρόσωπα να διαμαρτύρονται εντόνως. Οι αντιδράσεις έχουν φτάσει μέχρι τ΄αυτιά του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, που έχει υποσχεθεί συνάντηση μαζί τους.

  Με πληροφορίες από Independent

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ