Δευτέρα 15.08.2022
More

  Σκύλος ταξίδεψε 16.000 χλμ. για να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του

  Σκύλος που έμεινε πίσω λόγω της πανδημίας ταξίδεψε 16.000 χλμ. για να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του

  Περίπου 16.000 χιλιόμετρα μακριά από τους ιδιοκτήτες του βρέθηκε ένας σκύλος εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο πλέον, μετά από μία περιπέτεια πέντε μηνών, μπορεί να απολαμβάνει τα χάδια της οικογένειας που τον φιλοξενεί.

  Το κατοικίδιο που ακούει στο όνομα Πιπ βρέθηκε στη Νότια Καρολίνα στο αποκορύφωμα της πανδημίας, αφού οι ιδιοκτήτες της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το θαλάσσιο ταξίδι που πραγματοποιούσαν σε όλο τον κόσμο και να πετάξουν πίσω στο σπίτι τους στην Αυστραλία.

  Καθώς τα σύνορα έκλειναν γρήγορα στα τέλη Μαρτίου, η οικογένεια Έιλμπεκ κλήθηκε μέσα σε 48 ώρες να πάρει τα πράγματά της από το σκάφος της, μετά τον ελλιμενισμό στο νησί Χίλτον Χεντ των ΗΠΑ.

  Ωστόσο, οι αυστηροί κανόνες εισαγωγής κατοικίδιων ζώων στην Αυστραλία σήμαιναν ότι ο πιστός τους φίλος, ράτσας Ντάτσχουντ, δεν μπορούσε να τους ακολουθήσει.

  Ένας φίλος της οικογένειας προθυμοποιήθηκε να φιλοξενήσει για λίγο καιρό την Πιπ, με τους ιδιοκτήτες της να πιστεύουν πως εντός λίγων εβδομάδων θα συναντήσουν ξανά το κατοικίδιό τους.

  Αυτό, όμως, δεν συνέβη, με την πανδημία να παρατείνει την παραμονή της Πιπ στις ΗΠΑ. Μάλιστα, δεδομένου πως ήταν δύσκολη η συνύπαρξη της με τα κατοικίδια του φίλου της οικογένειας, η Πιπ κλήθηκε να αλλάξει για ακόμη μία φορά σπίτι, το οποίο βρέθηκε μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο.

  Καθώς ήταν αδύνατο για την οικογένεια να επιστρέψει από την Αυστραλία στις ΗΠΑ, με φόντο τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, έγινε γρήγορα σαφές ότι η Πιπ έπρεπε να κάνει χωρίς αυτούς το ταξίδι για την Αυστραλία.

  Οι διαδικασίες έγιναν ακόμη πιο δύσκολες, καθώς αρκετές υπηρεσίες υπολειτουργούσαν, ενώ και οι αεροπορικές πτήσεις διακόπτονταν στο αποκορύφωμα της πανδημίας.

  Μετά από πολλές προσπάθειες, η οικογένεια κατάφερε να φέρει πιο κοντά της την Πιπ, μέσω πτήσης από το Λος Άντζελες προς το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Μάλιστα, για να καταφέρει ο σκύλος να φτάσει από την ανατολική στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, επιστρατεύτηκε μία εθελόντρια που βρέθηκε επίσης μέσω αγγελίας και η οποία ταξίδεψε με το συμπαθέστατο Ντάτσχουντ στο Λος Άντζελες.

  Η Πιπ έφτασε τελικά στο Όκλαντ στις 23 Ιουλίου και μία αργότερα ταξίδεψε στη Μελβούρνη, όπου –βάσει των κανόνων που ισχύουν στην Αυστραλία για κάθε κατοικίδιο- παρέμεινε σε 10ημερη καραντίνα.

  Η περιπέτειά της, όμως, δεν τελείωσε εκεί, καθώς εντός του 10ημέρου και πριν η Πιπ μεταβεί στον τελικό της προορισμό, το Σίδνεϊ, έκλεισαν τα σύνορα μεταξύ των πολιτειών της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτώριας, ενώ ακυρώθηκαν και αρκετές πτήσεις που συνδέουν τις δύο περιοχές.

  Η ιστορία της Πιπ έλαβε δημοσιότητα στον τοπικό Τύπο, με τη λύση να έρχεται τελικώς από τη Virgin Australia, η οποία προσφέρθηκε να μεταφέρει το μικρόσωμο ζώο.

  Στις 11 Αυγούστου και μετά από μια πεντάμηνη περιπέτεια, η Πιπ βρέθηκε ξανά με την οικογένειά της, κουνώντας χαρούμενη την ουρά της.

   

  Με πληροφορίες από CNN

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ