Παρασκευή 07.05.2021
More

  Στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο γεννήθηκε το πρώτο ελεφαντάκι εδώ και 138 χρόνια

  Ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος της Ιαπωνίας ζητά τώρα από το κοινό βοήθεια για το όνομα 

  Ο ζωολογικός κήπος του Τόκιο, ο παλαιότερος της Ιαπωνίας, υποδέχθηκε το πρώτο ελεφαντάκι που γεννιέται εκεί εδώ και 138 χρόνια και κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει στην επιλογή του ονόματος.

  Το αρσενικό ελεφαντάκι παρουσιάστηκε στον κοινό την Τρίτη για πρώτη φορά μετά τη γέννησή του στις 31 Οκτωβρίου στον Ζωολογικό Κήπο Ουένο του Τόκιο.

  Η μητέρα του, Άουθι και ο πατέρας του, Άρτιντ είχαν δοθεί ως δώρο στην Ιαπωνία από την Ταϊλάνδη το 2002 για τη γέννηση της πριγκίπισσας Αΐκο, της μοναχοκόρης του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ναρουχίτο και της αυτοκράτειρας Μασάκο.

  Ο Ζωολογικός Κήπος Ουένο, που ιδρύθηκε το 1882, ζήτησε επίσης από το κοινό να ψηφίσει διαδικτυακά για το όνομα που θα δoθεί στο ελεφαντάκι, επιλέγοντας μεταξύ των υποψήφιων ονομάτων που πρότεινε η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Τόκιο.

  Οι επιλογές είναι Άρουν, που σημαίνει «αυγή» στα ταϊλανδέζικα, Άτσαντονγκ (ηλιοβασίλεμα) ή Τάουαν (ήλιος). Το όνομα που θα ψηφιστεί θα ανακοινωθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

  Ο χρόνος κατά τον οποίο επιτρέπεται να δει κανείς το ελεφαντάκι και τη μητέρα του, την 22χρονη Άουθι, έχει περιοριστεί μόνον στις δύο ώρες ημερησίως προς το παρόν ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να στρεσαριστούν τα ζώα.

  Το ελεφαντάκι όταν γεννήθηκε είχε βάρος 120 κιλά και ύψος 100 εκατοστά, αλλά έκτοτε έχει μεγαλώσει αρκετά. Ο πατέρας του, Άρτιντ, πέθανε σε ηλικία 23 ετών τον Αύγουστο από φυματίωση.

   

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ