Τρίτη 21.05.2024
More

  Συνελήφθη ο άνδρας που άνοιξε πόρτα αεροπλάνου στον αέρα

  Λίγα λεπτά πριν από την προσγείωση

  Η αστυνομία της Νότιας Κορέας συνέλαβε τον άνδρα που άνοιξε την πόρτα σε πτήση της Asiana Airlines, λίγα λεπτά προτού το αεροπλάνο προσγειωθεί, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες.

  Το Airbus A321-200 προσγειώθηκε με ασφάλεια στην πόλη Ντέγκου και εννιά επιβάτες- όλοι τους έφηβοι- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 200 άτομα, από τους οποίους οι έξι μέλη πληρώματος.

  Περίπου 2-3 λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροπλάνου, ένας επιβάτης που καθόταν δίπλα στην έξοδο κινδύνου, άνοιξε την πόρτα, σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων, δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας. Ήδη όλοι οι επιβάτες ήταν στις θέσεις τους, με δεμένες ζώνες, καθώς το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να προσγειωθεί, διευκρίνισε.

  «Νόμιζα ότι θα εκραγεί το αεροπλάνο… Οι επιβάτες δίπλα στην ανοιχτή πόρτα έμοιαζαν να λιποθυμούν», δήλωσε ένας από τους επιβαίνοντες, στο πρακτορείο Yonhap.

  Ο δράστης, περίπου 30 ετών, συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Όμως, δεν εξήγησε τον λόγο για τον οποίο προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει επισύρουν ποινή φυλάκισης έως 10 ετών.

  Παράλληλα, οι αρχές εξετάζουν αν η Asiana Airlines ακολούθησε τα πρωτόκολλα που αφορούν τη διαχείριση των εξόδων κινδύνου, στο πλαίσιο της έρευνας για το περιστατικό, ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών της Νότιας Κορέας.

  Με πληροφορίες από Reuters, CNN

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ