Παρασκευή 23.02.2024
More

  Συρία: 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας στο λεωφορείο που τους μετέφερε

  15 αστυνομικοί από τη Συρία τραυματίστηκαν όταν εξερράγη μια βόμβα δίπλα στο λεωφορείο μέσα στο οποίο βρίσκονταν

  15 αστυνομικοί από τη Συρία τραυματίστηκαν όταν εξερράγη μια βόμβα δίπλα στο λεωφορείο μέσα στο οποίο βρίσκονταν όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

  Σύμφωνα με τη Δαμασκό, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας επέστρεφαν στην πρωτεύουσα από μια αποστολή στην επαρχία Ντεράα όταν «άγνωστοι τρομοκράτες στοχοθέτησαν με έναν εκρηκτικό μηχανισμό το λεωφορείο που τους μετέφερε, στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκού-Ντεράα».

  Από την επίθεση τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί, οι επτά εκ των οποίων σοβαρά.

  Η κατάσταση στην επαρχία Ντεράα, το λίκνο της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ το 2011, παραμένει ασταθής, μολονότι τέθηκε υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων τον Ιούλιο του 2018. Το Ισλαμικό Κράτος, ο τρίτος ηγέτης του οποίου σκοτώθηκε στην Ντεράα τον περασμένο Οκτώβριο, συχνά αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις στην περιοχή αυτήν.

  Στο παρελθόν έχουν γίνει και άλλες επιθέσεις εναντίον οχημάτων του συριακού στρατού, την ευθύνη για τις οποίες συνήθως αναλάμβαναν οι τζιχαντιστές.

  Από τον πόλεμο στη Συρία, που ξεκίνησε το 2011 μετά την καταστολή των φιλοδημοκρατικών κινητοποιήσεων, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 500.000 ανθρώπους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ