Τρίτη 24.05.2022
More

  Το εμβόλιο Sputnik-M προκαλεί κυτταρική ανοσία στους εφήβους

  Οι δημιουργοί του εμβολίου Sputnik-M ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο προκαλεί κυτταρική ανοσία στους εφήβους 12 έως 17 ετών, μετά τον εμβολιασμό

  Στο 93,2% των εθελοντών εφήβων που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κοροναϊού, Sputnik-M, που προορίζεται για παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, δημιουργήθηκε κυτταρική ανοσία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις οδηγίες του σκευάσματος.

  Σημειώνεται ότι σε μια μελέτη της χημικής ανοσολογικής απόκρισης (Humoral Immune Response ) οι οροί των εθελοντών αναλύθηκαν για αντισώματα την 42η ημέρα από την έναρξη του εμβολιασμού:

  «Το ποσοστό ορομετατροπής (ο χρόνος κατά τον οποίο ένα άτομο αναπτύσσει αντισώματα) ήταν 100%».

  Σημειώνεται ότι ο προστατευτικός τίτλος αντισωμάτων καθώς και η διάρκεια της προστασίας είναι προς το παρόν άγνωστα.

  Αντενδείξεις για τον εμβολιασμό με Sputnik-M

  Στις οδηγίες του σκευάσματος αναφέρονται αναλυτικά οι αντενδείξεις για τον εμβολιασμό με το Sputnik M, όπως οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, τα οξέα λοιμώδη και μη λοιμώδη νοσήματα και η επιδείνωση χρόνιων νοσημάτων, η υπερευαισθησία σε οποιοδήποτε συστατικό του εμβολίου.

  Επίσης, το Sputnik M πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε περιπτώσεις χρόνιων παθήσεων του ήπατος και των νεφρών, καθώς και του ενδοκρινικού συστήματος.

  Το ρωσικό Υπουργείο Υγείας καταχώρισε ένα εμβόλιο κατά του κορωναϊού Sputnik M, το οποίο θα χρησιμοποιείται για την πρόληψη της μόλυνσης σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών.

  Το εμβόλιο θα λαμβάνεται σε δύο δόσεις οι οποίες χορηγούνται ανά 21 ημέρες. Το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός των εφήβων ηλικίας 12 έως 15 ετών θα γίνεται μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων, ενώ από 15 ετών και άνω με τη δική τους γραπτή εθελούσια συγκατάθεση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ