Πέμπτη 08.12.2022
More

  Το Κίεβο συστήνει την επαναφορά της χρήσης μάσκας

  Το Κίεβο συνέστησε σήμερα την επαναφορά της χρήσης μάσκας στους δημόσιους χώρους της πρωτεύουσας απέναντι σε ένα νέο κύμα COVID-19.

  «Οι αρχές της πόλης καλούν τους κατοίκους του Κιέβου να φορούν εκ νέου τις μάσκες», λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο δήμος του Κίεβου σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram, κι ενώ το σύστημα υγείας τελεί υπό πίεση λόγω ρωσικής εισβολής.

  Την εβδομάδα που πέρασε, καταγράφηκαν 2.515 κρούσματα, 242 εισαγωγές στο νοσοκομείο και 22 θάνατοι στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με επίσημη καταμέτρηση.

  Οι δημοτικές αρχές συνιστούν τη χρήση της μάσκας «στα δημόσια μέσα μεταφοράς, τους χώρους που δέχονται πελατεία και στους χώρους διδασκαλίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

  Μεταξύ 19ης και 25ης Σεπτεμβρίου, 44.137 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ουκρανία και 161 άνθρωποι πέθαναν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

  Το σύστημα υγείας «καταγράφει απώλειες καθημερινά» εξαιτίας του πολέμου

  Την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Υγείας, ‘Ιγκορ Κούζιν, δήλωσε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle, αναφέροντας επίσης ότι το σύστημα υγείας «καταγράφει απώλειες καθημερινά» εξαιτίας του πολέμου.

  Από την έναρξη της εισβολής τον Φεβρουάριο, «18 νοσηλευτικά ιδρύματα που δέχονταν ασθενείς με Covid καταστράφηκαν, 15 άλλα καταστράφηκαν μερικώς και περισσότερα από 100 είναι υπό κατοχή», είχε προσθέσει.

  Ο Κούζιν είχε καλέσει επίσης τους Ουκρανούς να εμβολιαστούν, εκτιμώντας ότι οι περιορισμοί για την επιβράδυνση της εξέλιξης της Covid θα ήταν δύσκολο να εφαρμοστούν, γιατί ο πληθυσμός έχει «επικεντρωθεί σε έναν άλλο εχθρό».

  Οι περιορισμοί κατά της COVID-19 ανεστάλησαν στην Ουκρανία όταν επιβλήθηκε ο στρατιωτικός νόμος στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα.

  Η κορύφωση των νέων κρουσμάτων αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον Κούζιν.

  Ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, το ουκρανικό σύστημα υγείας θα αντιμετωπίσει πρωτοφανείς προκλήσεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ