Παρασκευή 04.12.2020
More

  Το μυστήριο με το νέο στέλεχος Covid-19 που εντοπίσθηκε στην Ισπανία

  Ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού εντόπισαν οι επιστήμονες, το οποίο εμφανίσθηκε στην Ισπανία τον Ιούνιο και εξαπλώθηκε ανά την Ευρώπη. Το νέο στέλεχος αντιπροσωπεύει μεγάλο ποσοστό των νέων μολύνσεων σε αρκετές χώρες, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, με τα ευρήματα να καταδεικνύουν το ρόλο των ταξιδιών στην πανδημία, αλλά και την ανάγκη παρακολούθησης των μεταλλάξεων.

  Το στέλεχος, που δεν θεωρείται περισσότερο επικίνδυνο, εντοπίσθηκε αρχικά μεταξύ αγροτών στις περιοχές της Καταλονίας και της Αραγονίας, στην Ανατολική Ισπανία.

  Στη διάρκεια του τελευταίου διμήνου, ευθύνεται για σχεδόν το 90% των νέων περιστατικών στην Ισπανία, όπως αναφέρει η έρευνα, την οποία υπογράφουν επτά ερευνητές με την υποστήριξη κρατικών επιστημονικών ιδρυμάτων σε Ελβετία και Ισπανία.

  Το νέο στέλεχος πέρασε τα ισπανικά σύνορα και εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αντιπροσωπεύοντας το 40% έως 70% των νέων μολύνσεων σε Ελβετία, Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο, όπως διαπιστώνουν οι ερευνητές.

  Σε ορισμένες περιοχές εκτός Ισπανίας, το «ταξίδι» του νέου στελέχους δείχνει ότι έχει αναπτύξει δική του δυναμική, σε μια ένδειξη πιθανού πλεονεκτήματος μετάδοσης.

  «Η συχνότητά του στη Βρετανία συνεχίζει να αυξάενεται ακόμη και μετά την άρση των ταξιδίων χωρίς υποχρεωτική καραντίνα και έχει τελειώσει η περίοδος του καλοκαιριού. Αυτό το στέλεχος ίσως να μεταδίδεται ταχύτερα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα στελέχη του κορωνοϊού», επισημαίνεται στην έρευνα.

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι μεταλλάξεις του ιού έχουν οδηγήσει σε πιο σοβαρά συμπτώματα ασθένειας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  1.667 νέα κρούσματα, 612 διασωληνωμένοι και 98 νεκροί

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.667 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Δωρεά οργάνων στο ΠΓΝΙ

  Λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΙ

  Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

   Οι εισηγήσεις των ειδικών, οι πιθανές ημερομηνίες

  Πέτσας: Χριστούγεννα χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό

  Μπλόκο στις μετακινήσεις από νομό σε νομό για τις γιορτές, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.