Παρασκευή 15.10.2021
More

  Βραζιλία: Ληστές έδεσαν ομήρους στην οροφή των αυτοκινήτων τους

  Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν κάμερες CCTV στη Βραζιλία, όταν συμμορία έπειτα από ληστεία σε τράπεζα έδεσε ομήρους στην οροφή των αυτοκινήτων

  Απίστευτες εικόνες κατέγραψαν κάμερες CCTV στη Βραζιλία, όταν συμμορία έπειτα από ληστεία σε τράπεζα έδεσε ομήρους στην οροφή των αυτοκινήτων τους προκειμένου να αποδράσουν.

  Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψαν ντόπιοι και κάμερες CCTV όταν εγκληματική συμμορία “χτύπησε” τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/08) την πόλη Araçatuba στη Βραζιλία, πραγματοποιώντας ληστεία σε τράπεζα. Τη στιγμή της απόδρασής τους οι ληστές πήραν μαζί ομήρους και τους τοποθέτησαν στην οροφή των οχημάτων τους.

  Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Dilador Borges, πρόκειται για μια αρκετά γνωστή τακτική των ληστών, σύμφωνα με την οποία “όμηροι γίνονται προσωπική τους ασπίδα”. Όπως δήλωσε στο Band Tv “η αστυνομία δεν μπορούσε να επιτεθεί, καθώς υπήρχαν αρκετές ζωές ανάμεσα”.

  Τα μέλη της συμμορίας ήταν βαριά οπλισμένα όταν εισέβαλαν στην τράπεζα και σύμφωνα με τον δήμαρχο είχαν παράλληλα τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν πως η συμμορία είχε αποκλείσει, επίσης, βασικούς δρόμους στην πόλη, βάζοντας φωτιά σε αυτοκίνητα.

  Δημοσιογράφος της ‘Record Tv’, Yuri Macri, δημοσίευσε στο twitter βίντεο το οποίο δείχνει ομήρους δεμένους στην οροφή των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν οι ληστές.

  Πλάνα από κάμερες CCTV που δημοσιεύθηκαν από άλλον χρήστη στο twitter δείχνουν παρόμοιες εικόνες με ανθρώπους να βρίσκονται έξω από τα οχήματα, άλλοι δεμένοι και άλλοι με κουκούλες στο πρόσωπο.

  Αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν πως τη στιγμή της ληστείας ακούστηκαν πολλαπλοί πυροβολισμοί αλλά και θόρυβος από έκρηξη.

  Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1 ισχυρίστηκε επιπλέον, πως η συμμορία χρησιμοποίησε drones για να παρακολουθεί από αέρος τις κινήσεις της αστυνομίας.

  Από το συμβάν δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο το ακριβές ποσό που κατάφεραν να κλέψουν.

  Όπως αναφέρει το BBC, δεν είναι η πρώτη φορά που η πόλη Araçatuba γίνεται στόχος ληστών. Σύμφωνα με τον Guaracy Mingardi, ειδικό σε θέματα ασφάλειας, τέτοιας μεγάλης κλίμακας ληστείες έγιναν συχνότερες από το 2015 και μετά. Στόχος στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν τράπεζες και εταιρείες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ