Τρίτη 27.02.2024
More

  Βρετανία: Διαδηλωτής πέταξε γκλίτερ στον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος

  «Είμαστε σε κρίση, το μέλλον μας διακυβεύεται», έλεγε ο διαδηλωτής

  Ένας διαδηλωτής ανέβηκε στο βήμα όπου βρισκόταν ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ και του έριξε γκλίτερ πριν τον απομακρύνουν οι φύλακες ασφαλείας.

  Ο Στάρμερ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος.

  Μετά το συμβάν και αφού συνομίλησε για λίγα λεπτά με μέλος του επιτελείου του, ο ηγέτης των Εργατικών έβγαλε το σακάκι του και σήκωσε τα μανίκια του, που είχαν γεμίσει με γκλίτερ. «Αν νομίζει ότι ενοχλήθηκα, κάνει λάθος» είπε αναφερόμενος στον διαδηλωτή.

  «Στην πραγματική δημοκρατία πρωταγωνιστούν οι πολίτες. Η πολιτική χρειάζεται αναβάθμιση, ζητάμε λαϊκή Βουλή. Είμαστε σε κρίση, είμαστε σε κρίση, το μέλλον μας διακυβεύεται», φώναζε ο διαδηλωτής.

  Στην ομιλία του ο Στάρμερ δήλωσε συγκλονισμένος από τον νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε ότι στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

  «Είμαι σοκαρισμένος και συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Ισραήλ. Καταδικάζω κατηγορηματικά την ανάλγητη δολοφονία ανδρών, γυναικών και παιδιών, μεταξύ των οποίων ήταν και Βρετανοί πολίτες, από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

  » Η ενέργεια αυτή της Χαμάς δεν ωφελεί σε τίποτα τους Παλαιστίνιους. Και το Ισραήλ πρέπει πάντα να έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον λαό του», πρόσθεσε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ