Δευτέρα 25.10.2021
More

  Αδήλωτα τετραγωνικά: Ρύθμιση του ΥΠΕΣ για τις οφειλές προς τους δήμους

  Ποιους αφορά

  Ένα πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τους δήμους, που θα περιλαμβάνει και τη «λυπητερή» από τα αδήλωτα τετραγωνικά, ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών.

  Η διαδικασία τακτοποίησης των αδήλωτων τετραγωνικών στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ αποκάλυψε πάνω από 60 εκατ. «ξεχασμένα» τετραγωνικά, μέσα από 2,6 εκατ. δηλώσεις πολιτών. Ήδη, ιδιοκτήτες ακινήτων λαμβάνουν ειδοποιητήρια με τα οποία ενημερώνονται για αναδρομικές οφειλές (δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, δημοτικοί φόροι) που προκύπτουν από την εκκαθάριση των δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

  Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ, ωστόσο, εντός του 2020 θα κατατεθεί στη Βουλή ένα ειδικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών θα φέρει προς ψήφιση μια ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές προς τους δήμους και ένα πρόγραμμα 24 δόσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

  Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση οφειλών προς τους δήμου θα αφορά όλα, ανεξαιρέτως, τα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προς τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα. Πέρα από τις οφειλές στους δήμους, η τακτοποίηση των αδήλωτων τετραγωνικών αναμένεται να φέρει αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ