Τετάρτη 17.08.2022
More

  Δώρο Πάσχα: Σήμερα η καταβολή – Πώς υπολογίζεται για όσους είναι σε αναστολή εργασίας

  Σε ποιες περιπτώσεις η καταβολή μπορεί να γίνει μέχρι 31 Μαΐου

  Καταβάλλεται σήμερα 28 Απριλίου 2021, το δώρο Πάσχα και στους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή αλλά και στους δικαιούχους, που έχουν ενταχθεί στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

  Υπενθυμίζεται ότι, έως σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, καταβάλλεται η αναλογία του δώρου Πάσχα σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2021, όπως ορίζει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

  Για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από την 1η Απριλίου 2021 έως την 30ή Απριλίου 2021, το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως την 31η Μαΐου 2021.

  Η καταβολή βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, πραγματοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων-εργαζομένων. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας, το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

  Το ποσό του δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής των εργαζομένων στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καταβάλλεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων-εργαζομένων, ως εξής:

  α) για το έως την 31.3.2021 διάστημα υπαγωγής, η καταβολή πραγματοποιείται έως σήμερα, Μ. Τετάρτη και

  β) για το διάστημα υπαγωγής από 1.4.2021 έως 30.4.2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 31η.5.2021.

  Η αναλογία στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος.

  Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στην περίπτωση των εργαζομένων που εντάχθηκαν στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό του Δώρου Πάσχα που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στο Μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες, καταβάλλεται από αυτούς κατά το χρόνο που ορίζεται στην υπ’ αρ.19040/7.12.1981 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β΄ 742).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ