Δευτέρα 30.11.2020
More

  Εξετάζεται η διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης

  Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

  Υπό συζήτηση είναι το ενδεχόμενο διεύρυνσης του επιδόματος θέρμανσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

  Την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 15 Οκτωβρίου, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Η κυβέρνηση θα χορηγήσει επίδομα θέρμανσης ύψους 84 εκατομμυρίων ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά.

  Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να επιδοτηθούν περισσότεροι φέτος, ή να δοθεί το επίδομα και για άλλες μορφές θέρμανσης, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε στο Open: «Γίνονται τέτοιες σκέψεις. Στο τραπέζι υπάρχουν συζητήσεις για να διευρυνθεί, δεν είμαστε έτοιμοι να πούμε κάτι τώρα προς αυτή την κατεύθυνση».

  Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το κονδύλι είναι συγκεκριμένο- 84 εκατ. ευρώ- και ότι θα δοθεί με τη μορφή προκαταβολής, όπως και πέρυσι.

  Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί εκεί που έκλεισε τον περασμένο Μάιο, δηλαδή κοντά στα 80-85 λεπτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος. Αρκετοί εκμεταλλεύτηκαν την παράταση που δόθηκε τον Μάιο στον χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης και γέμισαν τις δεξαμενές τους, συμπλήρωσε, κάτι που επεσήμανε και ο κ. Σταϊκούρας στις δηλώσεις του.

  Το επίδομα θέρμανσης

  Το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί προκαταβολικά, μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους και στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα νοικοκυριά.

  Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ.

  Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση το επίδομα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ.

  Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

  Οι γεωγραφικές ζώνες

  ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

  ΖΩΝΗ Β: Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

  ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

  ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Έτοιμες οι 4 κλίνες ΜΕΘ covid στο Πολυδύναμο

  Η ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού, που λειτουργεί από την Κυριακή στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε μέσα σε μια εβδομάδα. Η ΜΕΘ, δυναμικότητας 4 κλινών,...

  Έτοιμο το πρώτο ελληνικό rapid test

  Με τη συμμετοχή και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  Παράταση του lockdown ζητούν οι ειδικοί

  Υπέρ της συνέχισης των μέτρων μέχρι 21 Δεκεμβρίου τάσσονται οι λοιμωξιολόγοι

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.