Σάββατο 25.05.2024
More

  Από τις 4 Νοεμβρίου το ενιαίο e-pass για όλους τους αυτοκινητόδρομους

  Τίθεται σε εφαρμογή η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων

  Στις 4 Νοεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή η διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, δήλωσε ο γ.γ. Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

  Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα ενιαίο e-pass κατά τη διέλευσή τους από όλους τους αυτοκινητόδρομους: Αττική Οδό, Νέα Οδό, Κεντρική Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, Εγνατία Οδό, Γέφυρα, Ολυμπία Οδό και Μορέα.

  Από τις αρχές του καλοκαιριού γίνονται τεχνικές δοκιμές και έχουν ξεπεραστεί όλες οι μικρές τεχνικές δυσκολίες, ανέφερε ο κ. Καραγιάννης μιλώντας στο ΑΠΕ.

  «Η διαλειτουργικότητα των αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να διέρχονται σε όλους τούς αυτοκινητοδρόμους της χώρας με ένα ενιαίο πομποδέκτη, το ενιαίο e-pass, ήταν προτεραιότητά μας. Έπρεπε να επιτέλους να γίνει και στην Ελλάδα, αυτό που σε άλλες χώρες θεωρείται αυτονόητο, να μη χρειάζεται, δηλαδή ο οδηγός να αλλάζει 3-4 πομποδέκτες για την ίδια διαδρομή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο γ.γ. Υποδομών, κάνοντας λόγο για διευκόλυνση των οδηγών και μείωση των καθυστερήσεων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ