Κυριακή 18.04.2021
More

  Πέτσας: «Δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές οι συνταξιούχοι»

  Οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές για τα αναδρομικά, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

  Η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ανέφερε ο κ. Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όμως, πρόσθεσε, πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος και χρόνος υλοποίησης των δικαστικών αποφάσεων, σε συνάρτηση πάντα με τις οικονομικές εξελίξεις και τις δυνατότητες της χώρας.

  «Δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές οι συνταξιούχοι και να τρέχουν σε δικηγόρους. Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να περιμένουν τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης», δήλωσε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Σχετικά με την τριμερή συνάντηση του Βερολίνου, μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν μυστικές συναντήσεις, αλλά συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων που δεν χρειάζεται να ανακοινώνονται.

  Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική συνάντηση είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε ενημέρωση από την κυβέρνηση.

  «Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου και αυτό πρέπει να το σέβονται όλοι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποκλείοντας την έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών, ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του Ευάγγελου Αποστολάκη- που είπε ότι έγινε προσπάθεια να σταλεί πίσω το ελικόπτερο με τους 8- παρέπεμψε στον πρώην υπουργό Άμυνας. «Για όσους λένε αυτά που λένε, ας κληθούν οι ίδιοι να απαντήσουν», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

  Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό- στην οποία παρέστη και ο Ηλίας Κασιδιάρης- ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «ένας βουλευτής μπορεί να συμμετέχει σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας αν το επιθυμεί».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ