Τετάρτη 03.03.2021
More

  Μ. ΤΖΟΥΦΗ – Μείζον θέμα η ομαλή ένταξη των παιδιών με αναπηρία στη σχολική καθημερινότητα

  Το σημαντικό ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη τόνισε η Μερόπη Τζούφη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, με θέμα την Ειδική Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για θέματα Ίσης Μεταχείρισης.

  Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στα ανοιχτά ζητήματα κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων και μεταναστών και κάλεσε τον Συνήγορο να πάρει θέση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς που έχουν ως αποτέλεσμα την έξωση χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια που διέμεναν. «Δεν είναι λύση η μεταφορά τους στην πλατεία Βικτωρίας», τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, υπογράμμισε πως η απόφαση για ξήλωμα του καταυλισμού Ρομά στον Ασπρόπυργο καταστρέφει κάθε προσπάθεια για ενσωμάτωση, ειδικά των παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο.

  Στη συνέχεια, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως μείζον θέμα ίσης μεταχείρισης την ομαλή ένταξη των παιδιών με αναπηρία στη σχολική καθημερινότητα. Υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση και υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή.
  Τέλος, τόνισε την ανάγκη επικαιροποίησης των στοιχείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και παρουσίασής τους σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, αναφέροντας πως κατά την περίοδο της καραντίνας αυξήθηκαν οι καταγγελίες για εργοδοτικές αυθαιρεσίες και καταχρηστικές απολύσεις εγκύων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ