Τρίτη 30.05.2023
More

  Πιθανές αυξήσεις στα διόδια από το 2023 λόγω πληθωρισμού

  Οι οδικές παραχωρήσεις που έχουν γίνει είναι συνδεδεμένες με τον τιμάριθμο και ακολουθούν την εξέλιξη του πληθωρισμού

  Πιθανό είναι ένα νέο «κύμα» αυξήσεων στα διόδια από το 2023 καθώς οι οδικές παραχωρήσεις που έχουν γίνει είναι συνδεδεμένες με τον τιμάριθμο και ακολουθούν τις πληθωριστικές τάσεις.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του imerisia.gr, αυτό σημαίνει πως ενδέχεται να δούμε σημαντικές αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2023, σε ποσοστά που δεν έχουμε δει στο παρελθόν.

  Παράλληλα, οι δαπάνες συντήρησης έχουν των αυτοκινητοδρόμων έχουν αυξηθεί ξεκινώντας από τις ασφαλτοστρώσεις μέχρι τον ηλεκτροφωτισμό.

  Ωστόσο, μια ενδεχόμενη αύξηση των διοδίων δεν δείχνει τόσο απλή υπόθεση. Από τη μία μια υπέρμετρη αύξηση που θα ακολουθούσε τον φετινό καλπάζοντα πληθωρισμό μπορεί να σημαίνει αύξηση εσόδων για τις εταιρείες παραχώρησης, από την άλλη όμως μπορεί να σημάνει και μείωση της κίνησης ή επιλογή μετακίνησης με άλλο μέσο μεταφοράς.

  Πάντως, ενδεικτικά αν για παράδειγμα επέλθει αύξηση της τάξης του 10%, τότε το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα θα αυξηθεί κατά 3 με 4 ευρώ. Για τα φορτηγά βέβαια η αύξηση αυτή αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ