Τρίτη 23.04.2024
More

  Πρόστιμο 561.000 ευρώ σε εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων

  Πρόστιμο 561.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων FrieslandCampina από το υπουργείο Ανάπτυξης.

  Το πρόστιμο στην εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων αφορά στην παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας και επιβλήθηκε μετά από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

  Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε 9 κωδικούς, μεταξύ αυτών και κωδικοί που αντιστοιχούν σε προϊόντα βρεφικού γάλακτος πέτυχε μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από όσα επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία.

  Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε πως «Ό,τι λέμε, το εννοούμε. Σήμερα ανακοινώσαμε υψηλό πρόστιμο σε μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που ειδικεύονται, μεταξύ άλλων, και στο βρεφικό γάλα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Καμία πρακτική αθέμιτης κερδοφορίας δεν θα γίνει ανεκτή. Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Η πάταξη της αισχροκέρδειας στο βρεφικό γάλα, όπως αποδεικνύεται και από τα νέα μέτρα που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή, είναι καθήκον μας».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ