Κυριακή 03.07.2022
More

  Σε μονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων το 2023 στοχεύει η Πειραιώς

  Σε τηλεδιάσκεψη για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις καλεί η Τράπεζα Πειραιώς τους επενδυτές σήμερα στις 6.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

  Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει εμπροσθοβαρή τιτλοποίηση  κόκκινων δανείων στο πλαίσιο του Ηρακλή.
  Όπως σημειώνουν αναλυτές η εκτίμηση είναι πως η Τράπεζα θα επιχειρήσει το 2020 να τιτλοποιήσει δάνεια υπερδιπλάσια του αρχικού στόχου που ήταν 3 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

  Έτσι αναμένεται οι τιτλοποιήσεις της τράπεζας να κινηθούν στα 7 δισ. ευρώ. Η τράπεζα θέλει να οδηγηθεί σε μονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων το 2023.
  Το κόστος σε κεφάλαια των τιτλοποιήσεων αυτών με βάσει υπολογισμούς της αγοράς εκτιμάται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ τουλάχιστον.

  Πάντως η τράπεζα το κόστος αυτό δεν μπορεί παρά να το έχει προϋπολογίσει, ενώ αναμένεται λόγω των τιτλοποιήσεων να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του σταθμισμένου ενεργητικού.

  Εν τω μεταξύ η παρουσίαση της τράπεζας  θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια οι αναλυτές και οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν σχετικές ερωτήσεις.

  Η Πειραιώς  αναμένεται να αναλύσει και τους λοιπούς σχεδιασμούς της για το 2020 μεταξύ των οποίων είναι η σημαντική αύξηση των χορηγήσεων που προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 5 δισ. ευρώ αλλά και η ενίσχυση της κερδοφορίας της η οποία προμηνύεται κοντά στα 200 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

  Με δεδομένο το πολύ καλό κλίμα αλλά και τις κεφαλαιακές ανάγκες που προοπτικά θα αναπτυχθούν τόσο στο πλαίσιο του Ηρακλή όσο και στο πλαίσιο της Bασιλείας ΙV η τράπεζα καθόλου δεν αποκλείεται να σκεφθεί και νέα έκδοση Tier II  μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

  Αυτό με βάση την αλλαγή κλίματος και την αποκλιμάκωση των επιτοκίων θα της επιτρέψει να περιορίσει το κόστος της προηγούμενης έκδοσης καθώς ήταν η πρώτη τράπεζα που προχώρησε σε εγχείρημα ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης ύψους 400 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2019.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ