Πέμπτη 17.06.2021
More

  Σκυλακάκης: Το καλοκαίρι τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

  Aρκετοί οι πόροι για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

  Το καλοκαίρι αναμένεται η πρώτη απορρόφηση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι απολύτως έτοιμη.

  Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων αποφασίστηκε καθώς υπάρχουν δύο σημαντικά εργαλεία: οι εμβολιασμοί και τα self test.

  Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι από τις πρώτες χώρες που ζήτησαν εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς, όπως είπε, η ύφεση θα έπληττε την οικονομία από το παρατεταμένο lockdown ενώ υπογράμμισε ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κινητοποιεί τεράστιους επενδυτικούς πόρους που θα αφήσει χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας.

  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι πόροι είναι επαρκείς για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και οι εργαζόμενοι αλλά και να δοθούν οι δαπάνες για την επανεκκίνηση ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλεψη να μετατεθούν στο χρόνο τα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ