Σάββατο 25.03.2023
More

  Σταϊκούρας: Στην Ελλάδα θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης λίγο κάτω από το 2%

  Στην ειδική έκθεσή του ΟΟΣΑ για την χώρα μας και στον ρυθμό ανάπτυξης αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 το πρωί της Τετάρτης (11.01.2023).

  «Η Ευρώπη επιβραδύνεται το 2023, ακόμη όμως και σε αυτή την κατάσταση στην οποία εκτιμάται ότι οι μισές χώρες θα βρεθούν σε ύφεση, η Ελλάδα εκτιμούμε ότι θα έχει έναν ρυθμό λίγο κάτω από το 2%, δηλαδή καλύτερα από τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

  Όσον αφορά στην πιθανότητα η Ελλάδα να ανακτήσει επενδυτική βαθμίδα πριν τις εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι προτιμά να μείνει στην αρχική εκτίμηση της κυβέρνησης για το 2023.  Ο Χρήστος Σταϊκούρας δικαιολόγησε τη στάση του επισημαίνοντας ότι το ουσιαστικό κριτήριο για μία τέτοια πρόβλεψη είναι το εξωγενές περιβάλλον. «Εάν αυτό δεν σταθεροποιιηθεί, κανείς δεν μπορεί να κάνει εκτιμήσεις για το τι επιδράσεις θα έχει στις οικονομίες και πολύ περισσότερο στην ελληνική που βρίσκεται ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα» τόνισε.

  Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ωστόσο πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είχαμε 11 αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας την τελευταία τριετία και τέσσερις αναβαθμίσεις την περίοδο της ενεργειακής κρίσης. «Είναι πολύ ρεαλιστικό και εφικτό να γίνει εντός του 2023, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχίσουμε αυτήν την υπεύθυνη και συνετή δημοσιονομική πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

   

  Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ