Σάββατο 12.04.2025
More

    Στη Βουλή η τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

    Από αύριο Πέμπτη 10 Απριλίου ενεργοποιούνται φέτος τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους να τις πάρουν πίσω ακόμα και πριν τον Πάσχα με την καταβολή αναλογικών τελών.

    Σχετική διάταξη περιλαμβάνεται σε τροπολογία του ΥΠΕΘΟ στο νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά και καθιερώνει εφεξής την δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων κάθε χρόνο από την 1η Απριλίου με την καταβολή αναλογικών τελών. Ειδικά για φέτος ξεκινάει να ισχύει από τις 10 Απριλίου.

    Η δυνατότητα παρέχεται μόνο για μία φορά κάθε χρονιά, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει κάποιος για ένα μήνα τις πινακίδες καταβάλλοντας το 1/12 των ετήσιων τελών, στη συνέχεια να θέσει το όχημα του σε ακινησία και μετά να τις ξαναπάρει .
    • Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν μόνον μια φορά το χρόνο και για μέγιστο διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Δεκέμβριο να ανακτήσουν τις πινακίδες τους καταβάλλοντας τόσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας όσοι και οι μήνες που θα κυκλοφορούν τα οχήματα τους.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ