Τρίτη 04.10.2022
More

  Συντάξεις Ιανουαρίου–Ποιοι δεν θα δουν αμέσως τα λεφτά στους λογαριασμούς

  Διευκρινίσεις από τον ΕΦΚΑ

  Οι συντάξεις Ιανουαρίου έχουν αρχίσει να καταβάλλονται στους συνταξιούχους και η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου. Παρόλα αυτά, δεν θα δουν όλοι τα χρήματα αμέσως στους λογαριασμούς τους.

  Η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ

  Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο e-ΕΦΚΑ, έχει σταλεί και παραληφθεί από τα ΕΛΤΑ το αρχείο πληρωμών όσων συνταξιούχων του τ. ΟΓΑ λαμβάνουν τη σύνταξή τους με ταχυδρομείο.

  Η παράδοση επιταγών

  Ειδικά, για όσους λαμβάνουν τη σύνταξή τους κατ’ οίκον, η παράδοση των επιταγών από τους ταχυδρόμους θα έχει ολοκληρωθεί σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι.

  Ωστόσο οι επόμενες πληρωμές θα γίνουν με πίστωση στους λογαριασμούς όπως γίνεται στις άλλες πληρωμές.

  Υπενθυμίζεται, πως οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο είναι οι εξής:
  – Στις 20 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

  – Στις 21 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

  – Στις 22 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

  – Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ