Τετάρτη 10.08.2022
More

  Τεράστιος ο φόρτος εργασίας στα λογιστικά γραφεία

  Στέλνουν επιστολή στον υπουργό Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις 

  Μεγάλο είναι το εργασιακό βάρος που έχει πέσει στα λογιστικά γραφεία, σε όλη τη χώρα, καθώς από αυτά πέρασαν ρυθμίσεις, προγράμματα, αναστολές και πολλά άλλα.

  Η κόπωση των λογιστών είναι δεδομένη και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις φορολογικές δηλώσεις!

  Ο πρόεδρος των Λογιστών-Φοροτεχνικών Ιωαννίνων, Σπύρος Μπέκας, -σε συνεννόηση με τους συλλόγους των άλλων νομών της Ηπείρου, αναμένεται να στείλει επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών προκειμένου να αιτηθούν να αλλάξουν οι ανακοινώσεις για τις δηλώσεις και για όσα αφορούν εκπτώσεις σε φόρους.

  «Οι λογιστές – φοροτέχνες είναι από του κλάδους της οικονομίας που βοήθησαν την κοινωνία να παραμείνει όρθια εν μέσω πανδημίας. Το Υπουργείο Οικονομικών άνοιξε την πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων ανακοινώνοντας παράλληλα ότι όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις μέχρι 31/7 θα πάρουν έκπτωση στον φόρο τους, ενώ όσοι υποβάλλουν τον Αύγουστο δεν θα πάρουν έκπτωση. Εμείς προτείνουμε να παραμείνει το σύστημα ανοιχτό και χωρίς πρόστιμα έως και τις 30/9/2021 γιατί είναι αδύνατον να υποβληθούν όλες οι δηλώσεις στο χρονικό διάστημα δύο μηνών, όταν τη χρονιά που πέρασε το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων τελούσε σε αναστολή και παράλληλα υπήρχαν πολλές υποχρεώσεις στα λογιστικά γραφεία», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μπέκας.

  Τέλος, δοθείσης της ευκαιρίας, καλεί τους δικαιούχους να σπεύσουν για αιτήσεις και δικαιολογητικά καθώς αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη προγράμματα που αφορούν σε μισθώματα, το πρόγραμμα «Γέφυρα», αλλά και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ