Τετάρτη 08.12.2021
More

  Εγκαίνια για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας

  Επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας

  Ο Δήμος Αρταίων, μέσω του Δημάρχου του Χρήστου Τσιρογιάννη, έδωσε το παρών στα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας.

  Στα εγκαίνια, ήταν παρόντες μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο  Γενικός διευθυντής του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μητσόπουλος και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος.

  Στον χαιρετισμό του ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στον τρόπο που  ο Δήμος αντιλαμβάνεται τα θέματα του Αμβρακικού Κόλπου. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ή Άρτα είναι υπέρμαχος μιας ολιστικής αναπτυξιακής  προσέγγισης για τον Αμβρακικό Κόλπο μιας και ο Αμβρακικός «βρέχει» 5 Δήμους, 3 Αντιπεριφέρειες και 2 Περιφέρειες.

  Το σκεπτικό του, το εξήγησε και στον Υφυπουργό κατά τη σύντομη συνάντησή τους, τονίζοντας πως «Η Πολιτεία πρέπει εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου και των χρηματοδοτικών προγραμμάτων όπως ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ, να καταρτίσει μαζί με όλους τους φορείς ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό 10ετίας, που θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από το ποιος θα βρίσκεται στις θέσεις ευθύνης, με στόχο να αξιοποιήσουμε αλλά και να διαφυλάξουμε τον πλούτο της περιοχής μας».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ