Κυριακή 28.02.2021
More

  Για πρώτη φορά μετά από χρόνια τα Ιμαλάια είναι ορατά από τόσο μακριά

  Με τόσο καθαρή ατμόσφαιρα, τα Ιμαλάια είναι και πάλι ορατά από απόσταση 100 μιλίων.

  Κάτοικοι στο βόρειο ινδικό κράτος του Πουντζάμπ αντιδρούν με δέος στη θέα της οροσειράς των Ιμαλαΐων, η οποία είναι πλέον ορατή από περισσότερα από 100 μίλια μακριά, εξαιτίας της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μετά το lockdown.

  Οι Ινδοί στην πόλη Jalandhar και στη γύρω περιοχή έχουν δημοσιεύσει τις φωτογραφίες με μερικούς να λένε ότι δεν είχαν δει τις κορυφές των Ιμαλαΐων εδώ και δεκαετίες.

  «Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τα Ιμαλάια λόγω μείωσης της ρύπανσης της ατμόσφαιρας», δήλωσε ο Manjit Kang, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN.

  Το φαινόμενο αυτό κατέστη εφικτό μετά τη δραματική βελτίωση της ποιότητας του αέρα τις τελευταίες εβδομάδες, αφού οι βιομηχανίες έκλεισαν, τα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν και οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις πτήσεις τους, λόγω πανδημίας του κορωνοϊού.

  Το Δελχί κατέγραψε μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά 44% την πρώτη μέρα των περιορισμών, σύμφωνα με το Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου της Ρύπανσης της Ινδίας.

  Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι, συνολικά 85 πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία κατέγραψαν λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση κατά την πρώτη εβδομάδα του lockdown.

  Εν τω μεταξύ, η ποιότητα του αέρα στην Jalandhar, η οποία βρίσκεται πάνω από 100 μίλια μακριά από τα Ιμαλάια, χαρακτηρίζεται «καλή» στην κλίμακα του εθνικού δείκτη της χώρας, για 16 από τις 17 ημέρες από την ανακοίνωση των μέτρων.

   

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ