Σάββατο 13.07.2024
More

  Οι αρκούδες του Αρκτούρου έπεσαν για ύπνο

  Για ύπνο έπεσαν οι αρκούδες του Αρκτούρου στο Νυμφαίο μετά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι υπενθυμίζοντας ότι ο χειμώνας ήρθε για τα καλά.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρκτούρου, το Κέντρο Προστασίας Αρκούδας στο Νυμφαίο έκλεισε από την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου καθώς οι αρκούδες έπεσαν σε χειμερία νάρκη. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν τόσο νωρίς στα 31 χρόνια λειτουργίας του Αρκτούρου.

  Τον τελευταίο καιρό η κινητικότητα των αρκούδων είχε μειωθεί σημαντικά, ενώ οι ηλικιωμένες Σάσα και Αλεξάνδρα, είχαν αποσυρθεί στις φωλιές τους από τις αρχές του Δεκέμβρη.

  Η Ειρήνη, η Σάντι και η Μίρα προτίμησαν να κοιμηθούν σε φυσικές χωμάτινες φωλιές, που έστρωσαν επιμελώς με φύλλα και κλαδιά, ενώ αρκετές, όπως η Τασούλα, η Μπάρμπαρα και ο Κυριάκος, επέλεξαν τις τεχνητές φωλιές.

  Ο χώρος του Αρκτούρου θα παραμείνει κλειστός μέχρι τον Μάρτιο. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στο Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας στο Νυμφαίο (Νίκειος Σχολή) και στο Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα στις Αγραπιδιές. Οι δύο χώροι θα είναι ανοικτοί όλες τις ημέρες έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ