Κυριακή 27.11.2022
More

  Οι ξεναγήσεις του Δεκεμβρίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

  Οι ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης το Δεκέμβριο θα γίνονται (εφόσον το επιτρέψει ο καιρός) κάθε Κυριακή (δηλαδή στις 1, 8, 15 και 22 Δεκεμβρίου). Επίσης ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου (ξεκινάει στις 12.15 και περιλαμβάνει περίπατο προς το ύψωμα Χάρος). Ξεναγήσεις θα γίνουν και άλλες μέρες την περίοδο των εορτών μετά από τηλεφωνική συνεννόηση. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 11.30 ακριβώς.
  Μεταξύ 11.30 και 12 γίνεται μικρός περίπατος στην περιοχή που βρίσκεται το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Στις 12 ξεκινάει η κυρίως ιστορική ξενάγηση. Γίνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής γίνεται συζήτηση για την ελληνική ιστορία από το Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Ακολουθεί περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.
  Σημειώνεται πως πιθανόν λόγω της εποχής το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης να μην είναι ανοιχτό και κάποιες ξεναγήσεις να μην πραγματοποιηθούν. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να τηλεφωνίσουν στο 24670 21853 μια ή δυο μέρες πριν για να επιβεβαιώσουν ότι θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση
  Η ξενάγηση γίνεται από τον διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό καιΕΘΝΙ δεν υπάρχει εισιτήριο. Διαρκεί περίπου 3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και συζήτηση. Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 21853 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ