Πέμπτη 09.12.2021
More

  Στ. Καλογιάννης: Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκπόνησης των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών

  Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

  Με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) Κωνσταντίνο Τριάντη, συναντήθηκε σήμερα ο Σταύρος Καλογιάννης και συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας και ειδικότερα της Ηπείρου.

  Όπως είναι γνωστό, με το σχέδιο νόμου του Υπ. Περιβάλλοντος που συζητείται στη Βουλή, καθορίζονται εκ νέου ο σκοπός και οι αρμοδιότητες του ΟΦΥΠΕΚΑ, ο οποίος καθίσταται καθολικός διάδοχος των Φορέων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών που θα καταργηθούν.

  Ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών, ώστε ο Οργανισμός να ασκήσει τις ουσιαστικές αρμοδιότητές του, να κινήσει τα έργα εντός αυτών των περιοχών, εν όψει του νέου ΕΣΠΑ 2021- 2027, καθώς και τις δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

  Ζήτησε επίσης την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) που εκπονούνται στις περιοχές του δικτύου Natura 2000 σε όλη τη χώρα, με παράλληλη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών, καθώς είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν σημεία τριβής με τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων στα οποία θα καταλήξουν οι μελέτες.

  Στο πλαίσιο αυτό ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε να ενημερωθεί από τους μελετητές που εκπονούν τις ΕΠΜ στην Ήπειρο, για τις προτάσεις τους που αφορούν το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, την Βόρεια Πίνδο, τα Τζουμέρκα. Η συνάντηση προγραμματίζεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ