Τρίτη 28.05.2024
More

  Συμμαχία γενεών για την πρόληψη της χρήσης πλαστικών

  Δράση καθαρισμού στον Δήμο Ν. Σκουφά

  Με την συμβολική συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στη δράση καθαρισμού προεπιλεγμένων σημείων της περιοχής, ολοκληρώθηκε η 2η φάση του προγράμματος με τίτλο «Συμμαχία γενεών για την πρόληψη της χρήσης πλαστικών».

  Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους και με τη συμβολή υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας δήμου, επισκέφτηκαν τις παραλίες Ράμμα Κομποτίου και Πλατανάκι Νεοχωρίου, την περιοχή Μαη Θανάση του Πέτα και την κεντρική πλατεία του Αγίου Δημητρίου, όπου διασκέδασαν συγκεντρώνοντας τα πλαστικά σκουπίδια που βρήκαν.

  Επρόκειτο, άλλωστε, για μια συμβολικού χαρακτήρα επιχείρηση, ώστε να βιώσουν μια δράση εθελοντισμού και να νιώσουν την ικανοποίηση για την συμμετοχή τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

  Νωρίτερα είχε προηγηθεί επίσκεψη στα δημοτικά σχολεία και παρουσίαση δράσεων από ειδικούς, για το πώς μπορούν οι μαθητές να βοηθήσουν το περιβάλλον μέσω της ανακύκλωσης, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους για την οικολογία και τη φύση.

  Σε δήλωσή της, η δήμαρχος, Ροζίνα Βαβέτση αναφέρει:

  «Το περιβάλλον και η προστασία του θα πρέπει να μας αφορά όλους. Το μέλλον όμως ανήκει στα παιδιά και αυτά είναι οι πρωταγωνιστές. Ευχαριστώ λοιπόν όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του δήμου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Συμμαχία γενεών» για τη μείωση των πλαστικών.

  Ευχαριστώ επίσης τους συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειές τους αλλά και τους γονείς για τη διάθεση και την συμμετοχή τους».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ