Πέμπτη 09.12.2021
More

  Θεσσαλονίκη: Φλαμίνγκο καταπίνουν κυνηγετικά σκάγια και δηλητηριάζονται από τον μόλυβδο

  Τα σκάγια φτάνουν στο στομάχι των φλαμίνγκο, αλλά και άλλων πουλιών, με τη διατροφή 

  Έχασε τη μάχη για τη ζωή το ένα από τα δύο φλαμίνγκο που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία δηλητηριασμένα από μόλυβδο που περιέχεται σε κυνηγετικά σκάγια, στις εγκαταστάσεις της «Δράσης για την άγρια ζωή», στον δήμο Δέλτα.

  «Το άλλο φλαμίνγκο, για το οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει καταπιεί δεκάδες σκάγια, δίνει μεγάλο αγώνα για να επιβιώσει κι ενώ έδειξε αρχικά σημάδια βελτίωσης, τα τελευταία 24ωρα δεν είναι καλά και η κατάστασή του χειροτέρεψε», ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σταύρος Καλπάκης από τη «Δράση».

  Σύμφωνα με τον κ. Καλπάκη η Δράση παρέλαβε άμεσα ένα φάρμακο που διακινεί το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας και ενδείκνυται για περιστατικά δηλητηρίασης από μόλυβδο.

  «Συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έκαναν δειγματοληψίες στον υγρότοπο του Αγ. Μάμα προκειμένου να ερευνηθεί η ύπαρξη βαρέων μετάλλων», είπε ο κ. Καλπάκης.

  Στις εγκαταστάσεις της «Δράσης» περιθάλπονται αυτές τις μέρες μεταξύ άλλων και 4 μπούφοι που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους αρμόδιους κτηνιάτρους, ο ένας ύστερα από ηλεκτροπληξία, σε τροχαίο ατύχημα ο άλλος και οι δυο είναι με αδιευκρίνιστη αιτία καθώς βρέθηκαν αδύναμοι να πετάξουν και με ελαφρά τραύματα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ