Τετάρτη 12.05.2021
More

  Βρετανία: Φυσικοί ήχοι από τις επτά ηπείρους για την Ημέρα της Γης

  Από αλιγάτορες μέχρι καταιγίδες

  Από την Ανταρκτική στην Αυστραλία, ένας Βρετανός συνθέτης κατέγραψε ήχους της φύσης από ολόκληρο τον κόσμο και τους ένωσε σε μια συλλογή διάρκειας επτά ωρών, που κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της Ημέρας της Γης σήμερα.

  Ο Τεντ Γουάιτ άρχισε να συλλέγει τις ηχογραφήσεις, οι οποίες κυμαίνονται από αλιγάτορες στον ποταμό Αμαζόνιο μέχρι καταιγίδες στις βόρειες ακτές της Σκωτίας το 2015. Με τη βοήθεια της εταιρείας παροχής καλλιτεχνικών υπηρεσιών Platoon, οι ηχογραφήσεις, που αναμείχθηκαν με μουσική την οποία συνέθεσε ο Γουάιτ εμπνευσμένος από τα ταξίδια του, μετατράπηκαν σε επτά δίσκους με τίτλο «Mindfulness Nature», ο καθένας από αυτούς αφιερωμένος σε μια ήπειρο.

  «Προσπάθησα να καλύψω ό,τι μπορείς να φανταστείς στον κόσμο μέσα σε αυτά τα άλμπουμ. Επομένως, θα ταξιδέψεις από την έρημο στην αυστραλιανή ενδοχώρα στο τσουχτερό κρύο της Αλάσκας, στη Βόρεια Αμερική», εξήγησε ο Γουάιτ στο Reuters. «Είχα προσωπικό στόχο να δημιουργήσω ένα μεγάλο έργο, το μουσικό ημερολόγιο μου των ταξιδιών… (και) να προσπαθήσω να δώσω στους ανθρώπους τους ήχους που ίσως δεν μπορούν να ακούσουν εάν δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε αυτά τα μέρη».

  Ο μουσικός παραγωγός κατέγραψε ήχους από τη φύση, τα ζώα όπως και από πόλεις

  Ο Γουάιτ, μουσικός παραγωγός και ηχολήπτης από το Λίβερπουλ, κατέγραψε ήχους από τη φύση, τα ζώα όπως και από πόλεις, Χρησιμοποίησε, επίσης, παραδοσιακά όργανα για τη μουσική του. «Με τη Νότια Αμερική, ειδικά τον Αμαζόνιο… είναι απλά η ποικιλομορφία των ηχογραφήσεων και των ήχων που μπορείς να ακούσεις», περιέγραψε. «Μπορείς να κάνει κουπί και να ακούς έναν τεράστιο αλιγάτορα. Και μετά από ένα δευτερόλεπτο, ακούς αυτό το βουητό από τα βατράχια και τα τζιτζίκια και όλα αυτά τα απίστευτα έντομα».

  Παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας Covid-19, ο Γουάιτ συνέχισε να εργάζεται τον τελευταίο χρόνο, ταξιδεύοντας στη Σκωτία και σε άλλες περιοχές στη Βρετανία. «Κατάφερα να κάνω μερικές φανταστικές ηχογραφήσεις στις πόλεις τον τελευταίο χρόνο λόγω του γεγονότος ότι δεν κυκλοφορούσαν πολλοί άνθρωποι έξω».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ