Σάββατο 16.10.2021
More

  Άλλαξε η σκυτάλη στο υφυπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης-Οι δηλώσεις Λιβανού για Οικονόμου και Στύλιο

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης, έπειτα από τον μίνι ανασχηματισμό. Μάλιστα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγινε και η τελετή παράδοσης -παραλαβής.

  Ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν οι Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας, Χρήστος Τριαντόπουλος ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Ιωάννης Οικονόμου ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Γεώργιος Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Θεόδωρος Λιβάνιος ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

  Λιβανός: Αποχαιρετώ έναν καλό συνεργάτη, υποδέχομαι έναν φίλο με γνώση του αγροτικού τομέα

  Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, ακολούθησε στο ΥΠΑΑΤ η τελετή παράδοσης -παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υφυπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, από τον απερχόμενο -και νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο- Γιάννη Οικονόμου στον Γιώργο Στύλιο. Παρόντες ήταν ακόμη η γενική γραμματέας Χριστιάνα Καλογήρου και ο ειδικός γραμματέας Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

  Ο κ. Λιβανός τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, στέκεται δίπλα στους πολίτες που δοκιμάστηκαν επίπονα από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Οπως είπε χαρακτηριστικά, μέσα σε αυτό το κλίμα, το ΥΠΑΑΤ αποχαιρετά σήμερα τον κ. Οικονόμου και υποδέχεται τον αντικαταστάτη του κ. Στύλιο.

  «Με τον Γιάννη Οικονόμου είχαμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία σε όλα τα ζητήματα του τομέα ευθύνης του. Δουλέψαμε μαζί σε πολλά επίπεδα για να αντιμετωπίσουμε πρακτικά προβλήματα και να χτίσουμε τις βάσεις για τη νέα ΚΑΠ και τη νέα Εθνική Στρατηγική για τον Αγροδιατροφικό Τομέα», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Ήταν χαρά και τιμή η συνεργασία μαζί σου Γιάννη και είμαι βέβαιος ότι και από τη νέα θέση, θα συνεχίσεις να προβάλεις τα θέματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο της χώρας, με τις γνώσεις, την εμπειρία και την αγάπη σου για τον πρωτογενή τομέα».

  Στη συνέχεια, υποδεχόμενος τον νέο υφυπουργό, ο κ. Λιβανός τόνισε: «Με τον Γιώργο Στύλιο μας συνδέει μακρά φιλία και συνεργασία από την περίοδο, ακόμα, της κοινής μας παρουσίας στον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ. Ο νέος υφυπουργός γνωρίζει καλά τον πρωτογενή τομέα, καθώς έχει διατελέσει υπεύθυνος αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ και έχει μεράκι για δουλειά. Από την αρχή της θητείας μου, είχαμε συνεχή και παραγωγική συνεργασία για τα ζητήματα αγροτικής πολιτικής». Και αφού ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση της πολιτικής του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο, κατέληξε: «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μας σαν οικογένεια».

  Από τη δική του πλευρά, ο νέος υφυπουργός, Γιώργος Στύλιος, δήλωσε: «Η πατρίδα μας δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στους συμπολίτες μας, που είδαν τις περιουσίες και τις καλλιέργειές τους να χάνονται. Και να τους διαβεβαιώσω ότι μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, τους οποίους γνωρίζω πολύ καλά, και τα στελέχη του υπουργείου, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία». Και κατέληξε λέγοντας: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ