Τρίτη 11.08.2020
More

  Αναγκαία η οργάνωση και λειτουργία του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

  Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση οργάνωση και λειτουργία του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπ. Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον Στ. Καλογιάννη

  Στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής έγινε χθες η ακρόαση των προτεινόμενων, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΦΥΠΕΚΑ, Μ. Παπαδοπούλου και Κ. Τριάντη αντίστοιχα.

  Στην ομιλία του ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε, αρχικά, στο μεγάλο αντικείμενο που αναλαμβάνει να διαχειριστεί ο νέος Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αφορά τη βιοποικιλότητα, τη διαχείριση υδάτων, τις προστατευόμενες περιοχές, θέματα χρήσεων γης, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή.

  Στη συνέχεια, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις προστατευόμενες περιοχές, λόγω της εγκατάλειψής τους, την περίοδο 2015 – 2019.

  Ενδεικτικά, ανέφερε, ότι δεν προχώρησε η θεσμοθέτηση νέων περιοχών του δικτύου «Nutura 2000», οι Φορείς Διαχείρισης είχαν σημαντικές δυσλειτουργίες, το προσωπικό τους ήταν διαρκώς σε εργασιακή ανασφάλεια καθώς οι συμβάσεις τους ανανεώνονταν για διάρκεια ενός έτους μόνον, και μάλιστα στις 31 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, οι καθυστερήσεις στις εγκρίσεις των Τεχνικών Δελτίων που υπέβαλαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ήταν τεράστιες.

  Για αυτούς τους λόγους, κατέληξε ο Σταύρος Καλογιάννης, «καθίσταται επιτακτική η άμεση συγκρότηση του νέου Οργανισμού, η έκδοση των αναγκαίων Υπουργικών Αποφάσεων και η τακτοποίηση του προσωπικού του, ώστε ο Οργανισμός να καταστεί λειτουργικός. Δεδομένου ότι τώρα σχεδιάζεται η νέα προγραμματική περίοδος 2021 – 2027 και, επιπλέον, τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια για την πράσινη ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικά, πρέπει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο ΟΦΥΠΕΚΑ να κινηθούν γρήγορα ώστε να αξιοποιηθούν αυτοί οι πόροι εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος».

  Ο κ. Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά, στη Βουλή, τα σχετικά θέματα με την Πρόεδρο του ΟΦΥΠΕΚΑ κα Παπαδόπουλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Τριάντη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στενά ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, όταν ο κ. Τριάντης ήταν Γραμματέας στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  126 νέα κρούσματα – Ένα στην Πρέβεζα

  Στα 126 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.  

  Το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – Ελληνικές φρεγάτες το καλούν να αποχωρήσει

  Το σκάφος έχει απλώσει καλώδια αλλά δεν μπορεί να προβεί σε έρευνες

  Νέα έκτακτα μέτρα – Απαγορεύσεις και ωράρια

  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα, έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων στη χώρα. 

  Τρίτο ατύχημα στο ίδιο σημείο! (φωτογραφίες)

  Η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ετών, ήταν η σημερινή, που σημειώθηκε ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα, στη συμβολή Παλάσκα και Ιπποκράτους μεταξύ Βοτανικού και Ανατολής

  Εν αναμονή των αναλύσεων για το «κόκκινο στρώμα» στην Παμβώτιδα

  Ένα μικρό τμήμα της Παμβώτιδας απέκτησε ένα «κόκκινο στρώμα» στην επιφάνειά της

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.