Τρίτη 07.07.2020
More

  Αναμένονται νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων

  Νέες παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων ετοιμάζει η κυβέρνηση.

  Θεωρείται πιθανό τα νέα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει η Φώφη Γεννηματά.

  Στόχος είναι ο περιορισμός της ύφεσης και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέσα σε ένα περιβάλλον με πολλές αβεβαιότητες που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως η επέλαση του κορωνοϊού.

  Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν καθημερινά όλους τους οικονομικούς δείκτες, συγκεντρώνουν στοιχεία για την αγορά εργασίας και αξιολογούν την πορεία και αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί. Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας έχουν αναλάβει να επεξεργαστούν τις ρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.

  Βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

  Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», καθώς έχουν παρατηρηθεί προβλήματα, ενώ και η συμμετοχή των εταιρειών στο πρόγραμμα δεν είναι αυτή που περίμεναν στην κυβέρνηση.

  Έτσι, θα ανακοινωθούν παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν δύο επίπεδα: καταρχήν την μείωση της γραφειοκρατίας, αφού έχει διαπιστωθεί ότι δημιουργεί προβλήματα και αποθαρρύνει την συμμετοχή εταιρειών.

  Επίσης, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επέκταση του προγράμματος, ενώ εξετάζεται και η περαιτέρω επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για να γίνει πιο ελκυστικό το πρόγραμμα για την ένταξη επιχειρήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή λιγότερες από 3,5 χιλιάδες επιχειρήσεις, που απασχολούν μόλις 40 χιλιάδες εργαζόμενους.

  Επιπλέον μέτρα στήριξης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

  Ο πρωθυπουργός, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, είναι αποφασισμένος να λάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να στηριχθεί η οικονομία. Γι’ αυτό το λόγο θα προχωρήσει σε επιπλέον θετικά μέτρα πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 17 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης.

  Ειδικό βάρος δίνεται την στήριξη των εργαζομένων, τόσο με την κάλυψη εισοδημάτων, όσο και την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Εκτιμάται ότι όσο νωρίτερα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις τόσο πιο ευεργετικές θα αποδειχθούν για την μείωση των επιπτώσεων.

  «Επειδή νοιαζόμαστε και μπορούμε», απαντούν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, εξηγώντας την απόφαση να μην περιμένει τις τελικές διευθετήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης και τα χρήματα που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ.

  Οι χθεσινές ανακοινώσεις σε επίπεδο ΕΕ για τις χώρες με τις οποίες ανοίγουμε τα σύνορα και δεχόμαστε τουρίστες, περιλαμβάνουν αρκετούς περιορισμούς, γεγονός που έχει άμεση επίπτωση στην ελληνική οικονομία, καθώς θα πλήξει περαιτέρω τον τουρισμό. Κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν ότι υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες και τώρα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης που θα καλύψουν τον οικονομικό αντίκτυπο.

  «Γι’ αυτό θα στηρίξουμε με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον κοινοτικό προϋπολογισμό εισοδήματα που θα χαθούν για να μειώσουμε το βάθος και την έκταση της ύφεσης. Ο κόσμος της εργασίας, να ξέρει ότι θα στηριχθεί από το κράτος το επόμενο διάστημα σε μεγαλύτερη έκταση», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ζητήματα υδροκλοπής εξετάζει η ΔΕΥΑΙ

  Άσκησε αντιπολίτευση σκληρή για την ΔΕΥΑΙ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

  Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

  Την προσεχή Παρασκευή, 10 Ιουλίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελληνίων 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

  Τα Γιάννενα μία από τις 100 «έξυπνες πόλεις»

  Μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 Intelligent Cities Challenge» αποτελεί πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Μ. Ελισάφ: «Αυτονόητη η συζήτηση για τα LED στην Οικονομική»

  Απολύτως απαραίτητη και αυτονόητη χαρακτηρίζει ο Μ. Ελισάφ την συζήτηση του θέματος της ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού στην επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

  Το Πρυτανικό Συμβούλιο για τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων

  Στις 25 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η ΥΑ 77275/Ζ1 (Β’ 2549) με τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.