Τρίτη 07.07.2020
More

  Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τα επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικών ΤΕ

  Ερώτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Τμημάτων Μηχανικών ΤΕ (ΤΕΙ) προς τους υπουργούς Παιδείας, Υποδομών, Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

  Οι πτυχιούχοι μηχανικοί ΤΕ των ΤΕΙ αντιμετωπίζουν τις δυσμενείς συνέπειες της μη αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων εδώ και τρεις δεκαετίες. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από εκτενή διάλογο, προέβλεψε για πρώτη φορά την διαδικασία έκδοσης προεδρικού διατάγματος, που να ρυθμίζει το συγκεκριμένο ζήτημα.

  Ωστόσο, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε λόγω των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019. Σήμερα, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, οι προθέσεις της για το θέμα αγνοούνται.

  Όμως το ίδιο διάστημα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έσπευσε να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα, αναγνωρίζοντας την ισοδυναμία των πτυχίων των κολεγίων με τα πτυχία των ΑΕΙ.

  Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν το υπουργείο Παιδείας να προβεί σε άμεσες ενέργειες, ώστε να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα του άρθρου 257 του ν. 4610/2019 και ρωτούν αν έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη σύσταση των αρμόδιων Επιτροπών για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Τμημάτων Μηχανικών ΤΕ των ΤΕΙ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Υποτονική κίνηση σε μεταβαλλόμενο σκηνικό

  Υποτονική, όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, είναι η τουριστική κίνηση στα ηπειρωτικά παράλια, πλησιάζοντας το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και με τα δεδομένα να μεταβάλλονται διαρκώς. 

  Στη Γέφυρα Πλάκας το Σάββατο ο πρωθυπουργός

  Στην Ήπειρο αναμένεται να βρεθεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ζητήματα υδροκλοπής εξετάζει η ΔΕΥΑΙ

  Άσκησε αντιπολίτευση σκληρή για την ΔΕΥΑΙ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

  Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

  Την προσεχή Παρασκευή, 10 Ιουλίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελληνίων 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

  Τα Γιάννενα μία από τις 100 «έξυπνες πόλεις»

  Μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 Intelligent Cities Challenge» αποτελεί πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.