Παρασκευή 07.05.2021
More

  Αυγενάκης: Επανέρχεται το ιδιώνυμο στην οπαδική βία

  Τι ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού

  Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση φαινομένων βίας σε αθλητικά γεγονότα, μεταξύ των οποίων και την επαναφορά του ιδιωνύμου, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

  Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ, Φ. Πιπιλή, ο υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου που θα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση βίαιων φαινομένων.

  «Με το νομοσχέδιο επαναφέρουμε το ιδιώνυμο στις απαιτήσεις της εποχής. Οι ποινές δηλαδή δεν θα αναστέλλονται! Απαγόρευση αναστολής σε ποινές που αφορούν εκδηλώσεις οπαδικής βίας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «εισάγουμε διατάξεις για να πετύχουμε την εναρμόνιση της νομοθεσίας με τις προτάσεις των διεθνών ομοσπονδιών. Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στα θέματα της ακεραιότητας των αγώνων για να καταπολεμηθεί η διαφθορά και η βία».

  Ο υπουργός διευκρίνισε πως με τις νέες διατάξεις θα εξορθολογιστεί η αντικειμενική ευθύνη των ομάδων για τις βιαιοπραγίες των οπαδών. «Μέχρι τώρα», είπε, «δεν αναγνώριζαν τις λέσχες φιλάθλων. Αν υπάρξουν έκτροπα ενεργοποιείται το σύστημα απόδοσης ευθυνών στα πρόσωπα και αν δεν βρεθούν αυτά στις λέσχες. Η πανδημία πάγωσε την καθημερινότητά μας δεν πάγωσε όμως τον ύψιστο σκοπό μας! είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε τα γήπεδα στις οικογένειες και τους φιλάθλους».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ