Δευτέρα 12.04.2021
More

  Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων

  Σύσκεψη για την πανδημία

  «Δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων» τόνισε από σήμερα το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

  Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τον κορωνοϊό ο κ. Χαρδαλιάς με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους εξήγησε ότι πρέπει να τηρηθούν πιστά τα υπάρχοντα μέτρα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει θέμα πανικού».

  «Δεν υπάρχει θέμα πανικού. Υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής. Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα πιστής τήρησης των υπαρχόντων. Μέσα από αυτό το πλέγμα αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αύξηση του ιικού φορτίου σε κάποιες περιοχές και στη Θεσσαλονίκη. Με συνεργασία και συνεννόηση θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτήν την κρίσιμη καμπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

  Στην σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρός της ΚΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου.

  Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.1.51 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 606 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 82 στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, ενώ 83 νέες μολύνσεις εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της συμπρωτεύουσας επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις των λυμάτων, αφού σύμφωνα με αυτές το ιικό φορτίο είναι αυξημένο κατά 50%.

  Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε νωρίτερα και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊώαννου, αφού από την ανάλυση των λυμάτων προκύπτει ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ξανά στα επίπεδα Οκτωβρίου.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ