Πέμπτη 17.06.2021
More

  Χωρίς αμοιβή η διάθεση των self test από τα φαρμακεία

  Δεν θα υπάρχει καμία αμοιβή για τη διάθεση των δωρεάν τεστ κορωνοϊού από τα φαρμακεία, ξεκαθάρισε ο Άκης Σκέρτσος

  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι θα ήταν αστείο να ζητείται αμοιβή για ένα τεστ που είναι δωρεάν και απλά θα υπάρχει στο ράφι των φαρμακείων προκειμένου να το προμηθεύονται οι πολίτες. Σημείωσε, ωστόσο, ότι θα υπάρχει ένα συμβολικό, προκαθορισμένο, αντίτιμο για όποιον πολίτη επιθυμεί να τον βοηθήσει ο φαρμακοποιός είτε για τη διενέργεια είτε για την εκπαίδευση του τεστ.

  Παράλληλα, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι τα θετικά αποτελέσματα των self test θα πρέπει να δηλώνονται προκειμένου ο πολίτης να μπορεί να οδηγείται σε επιβεβαιωτικό τεστ σε δημόσια δομή για να υπάρξει επιβεβαίωση της θετικής διάγνωσης. Στόχος όπως είπε είναι να υπάρχει μαζική διάγνωση των θετικών κρουσμάτων καθώς από εδώ και πέρα θα ζούμε με τα πολλά κρούσματα.

  Αναφορικά με πιθανό άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι αυτό θα κριθεί από την πορεία των κρουσμάτων και την εξέλιξη της πανδημίας και ιδιαίτερα από το πώς θα είναι η κατάσταση την Τρίτη και την Τετάρτη. Εξήγησε ότι στόχος είναι η αρχή να γίνει με το λιανεμπόριο και την Γ’ Λυκείου αλλά πως δεν είναι ακόμη γνωστό αν οι δυο αυτές δραστηριότητες θα ανοίξουν ταυτόχρονα και όλα αυτά θα εξεταστούν την Παρασκευή.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ