Δευτέρα 24.06.2024
More

  Χρυσοχοΐδης: «Επιχειρούμε να ανασυντάξουμε το ΕΚΑΒ»

  Για τις νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ και την ανασύνταξη του ΕΚΑΒ μίλησε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

  Ο υπουργός Υγείας δήλωσε στο MEGA πως τα νοσοκομεία της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις. Ιδιαίτερα, οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη, καθώς λείπουν 1 εκατ. υγειονομικοί εξαιτίας του κορωνοϊού και της αλλαγής αγοράς εργασίας.

  «Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη περίπου 3.500 προσλήψεις μέσα στον Νοέμβριο και άλλοι 800 γιατροί. Δυστυχώς, από τους 800 οι 200 δεν απέδωσαν, δηλαδή είναι άγονες οι θέσεις και τις επαναπροκηρύσσουμε», δήλωσε.

  Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία αφορούν τις ειδικότητες των αναισθησιολόγων, ακτινολόγων και παθολόγων.

  Μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως το νομοσχέδιο για τους ασθενείς με άνοια και Αλτσχάιμερ προχωρά και μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί.

  «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας που θα φροντίσει όλους τους Έλληνες. Δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία, αλλά αφορά συνολικά το θέμα της δημόσιας υγείας. Πολλοί συμπολίτες μας πάσχουν από χρόνια  νοσήματα. Η νέα μας πολιτική έχει ως στόχο να καταλάβει αυτή τη νέα πραγματικότητα που υπάρχει σήμερα στον χώρο της υγείας. Χρειάζεται φροντίδα για όλους. Το θέμα της άνοιας δεν είναι θέμα νοσοκομείου, είναι ζήτημα φροντίδας των ανθρώπων».

  Προτεραιότητα η ανασύνταξη του ΕΚΑΒ

  Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας αφορά το ΕΚΑΒ. Όπως εξήγησε ο κος Χρυσοχοΐδης, επιχειρείται η ανασύνταξη του ΕΚΑΒ, ενώ έχει τεθεί ως στόχος τα ασθενοφόρα να προσεγγίζουν τα νοσοκομεία σε 7 λεπτά.

  «Επιχειρούμε να ανασυντάξουμε το ΕΚΑΒ, γιατί είναι κρίσιμο και το καρδιακό επεισόδιο και το εγκεφαλικό και το τραύμα. Δεν έχουμε χώρους υποδοχής των τραυματιών στα νοσοκομεία μας. Υπάρχουν επιστημονικές φόρμες που ετοιμάζουμε. Ετοιμάζουμε τα ΤΕΠ σε διάφορα νοσοκομεία και θα φτιάξουμε 16 κέντρα τραύματος σε όλη τη χώρα».

  Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, διατίθεται 1,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων της χώρας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ