Πέμπτη 03.12.2020
More

  Δεν κατέθεσε τη μελέτη βιωσιμότητας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ο Υπ. Ναυτιλίας δηλώνοντας αναρμόδιος

  Ανακοίνωση σχετικά με τη μη κατάθεση της μελέτης βιωσιμότητας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας από τον υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη, εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας, Μ. Κάτσης, όπου αναφέρει τα εξής:

  Ο Μ. Κάτσης και 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 04/02/2020 είχαν καταθέσει αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπ. Ναυτιλίας, με την οποία ζητούσαν τη μελέτη βιωσιμότητας των 10 περιφερειακών λιμανιών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

  Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση βάση αυτής της μελέτης ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα 10 αυτά λιμάνια.

  Ο Υπ. Ναυτιλίας ενώ στις 15/02/2020 βρέθηκε στην Ηγουμενίτσα και μίλησε για την «αξιοποίηση» του λιμανιού, ξεφουρνίζοντας ότι το μοντέλο που προκρίνεται βάση της εν λόγω μελέτης είναι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, μόλις 11 μέρες αργότερα στην απάντηση του προς τον Μ. Κάτση και τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αφορούσε την κατάθεση της μελέτης βιωσιμότητας, δήλωσε αναρμόδιος γι’ αυτήν και ότι ο εποπτεύων φορέας είναι το Υπουργείο Οικονομικών.

  Αν ο Υπ. Ναυτιλίας δεν ήθελε να κρυφτεί με αυτή του την απάντηση πετώντας την μπάλα στο Υπ. Οικονομικών, τότε να μας πει τι ακριβώς ήρθε να κάνει στην Ηγουμενίτσα εφόσον είναι αναρμόδιος για το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης. Υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός για την λιμενική πολιτική προς όφελος της χώρας και των τοπικών κοινωνιών, και αν ναι ποιος τον ασκεί; Το Υπ. Ναυτιλίας έχει κάποιο λόγο για το πώς θα «αξιοποιηθούν» τα 10 περιφερειακά λιμάνια, ή απλά βρίσκεται στην άχαρη θέση να κάνει το «μασάζ» στους πολίτες, στρογγυλεύοντας τις αντιδράσεις από τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του Μαξίμου;

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Με μειώσεις τα δημοτικά τέλη του 2021 (αναλυτικοί πίνακες)

  Με μειώσεις εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Ιωαννιτών για τη νέα χρονιά.

  Υψηλός δείκτης υλοποίησης έργων, εγκρίθηκε το πρόγραμμα του νέου έτους

  Το πρόγραμμα υπερψήφισαν η Δημοτική Αρχή και οι παρατάξεις του Θωμά Μπέγκα, της Τατιάνας Καλογιάννη και του Λάζαρου Νάτση

  Εννέα νέα κρούσματα στα Ιωάννινα- 22 στην Ήπειρο

  22 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την τελευταία ημέρα στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

  51 κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος: Ενημέρωση Ελισάφ για την πανδημία

  Εκτενής ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας έγινε από τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.