Παρασκευή 04.12.2020
More

  Δυσμενείς οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στις υδατοκαλλιέργειες

  Αναφορά κατέθεσε ο Μ. Κάτσης προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εξωτερικών, σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στις υδατοκαλλιέργειες.

  Στην επιστολή, η οποία κατατέθηκε με αναφορά από τον βουλευτή Θεσπρωτίας Μ. Κάτση, η Πανελλήνια Ένωση Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΜΙ), η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ), ζητούν να παρθούν άμεσα οικονομικά μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργεία των επιχειρήσεων του κλάδου.

  Η παραγωγή των υδατοκαλλιεργειών κατευθύνεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου σε αγορές του εξωτερικού και κυρίως της Ιταλίας. Η μείωση των πωλήσεων λόγω της έξαρσης της πανδημίας αγγίζει σήμερα το 60% ενώ το πρόβλημα διαρκώς διογκώνεται.

  Μόνο στη Θεσπρωτία, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 14% της πανελλήνιας παραγωγής εκτρεφόμενων ψαριών, απασχολούνται άμεσα 400 εργαζόμενοι στις μονάδες, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες έμμεσες θέσεις εργασίας, και άλλες επιχειρήσεις που επηρεάζονται θετικά από τη δραστηριότητά τους.

  Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών, που στη Θεσπρωτία η πλειοψηφία τους είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι κρίσιμη για την τοπική αλλά και την εγχώρια οικονομία.

  Οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία είναι πλέον εμφανείς σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, των επιχειρήσεων, και της ζωής των εργαζομένων. Η Πολιτεία απαιτείται να δράσει δυναμικά, ρίχνοντας χρήμα στην πραγματική οικονομία ώστε να στηρίξει όσους πλήττονται. Τα εργαλεία από την ΕΕ υπάρχουν, ενώ το μαξιλάρι των 37 δις που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Τα ημίμετρα δεν επαρκούν εάν θέλουμε η επόμενη μέρα να βρει την κοινωνία και την οικονομία όρθια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ο «οδικός χάρτης» του lockdown μέχρι τα Χριστούγεννα

  Ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν σίγουρα κλειστές

  Έρχονται μειώσεις τελών, για κατοικίες της πόλης

  Μικρότερα δημοτικά τέλη με οριζόντιο τρόπο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

  Εμπόδια και καθυστερήσεις που κρίνουν το πρόγραμμα έργων

  Η συζήτηση κάθε φορά για το τεχνικό πρόγραμμα έργων της επόμενης χρονιάς στο δημοτικό συμβούλιο έχει δύο βασικές παραμέτρους

  Δυσκολεύει την επανένταξη η περίοδος εγκλεισμού

  Αλματώδης αύξηση του αριθμού των ατόμων που ζήτησαν στήριξη στο ΚΕΘΕΑ το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.