Τετάρτη 22.09.2021
More

  Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Αυγενάκη- Φθορές και συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα

  «Οι επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες αυταρχικής νοοτροπίας δεν τρομοκρατούν κανέναν»

  Στόχος επίθεσης έγινε το πολιτικό γραφείο ενός ακόμη μέλους της κυβέρνησης, αυτή τη φορά του Λευτέρη Αυγενάκη.

  Οι δράστες προκάλεσαν φθορές και έγραψαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, στο Ηράκλειο.

  «Οι γνωστές επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες αυταρχικής νοοτροπίας δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου», έγραψε ο κ. Αυγενάκης σε ανάρτησή του, ενώ δημοσίευσε φωτογραφίες από το γραφείο του μετά την επίθεση.

  Στην ίδια ανάρτηση ανέφερε ότι περιμένει από όλα τα κόμματα να καταδικάσουν «με τον κατηγορηματικότερο τρόπο της πρακτικής βίας που στρέφεται εναντίον του ίδιου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».

  Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη

  «Ο στόχος και οι μέθοδοι που επέλεξαν τα εν λόγω κατευθυνόμενα πρόσωπα, καθόλου δεν εξυπηρετεί τη μεθόδευσή τους.
  Όταν οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή που συνέβη σήμερα στο Πολιτικό μου Γραφείο στο Ηράκλειο, τότε αυτές στρέφονται εναντίον όλης της κοινωνίας του Ηρακλείου και της Κρήτης, κοινωνίας στης οποίας την υπηρεσία έχω αποδείξει κατά τα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής, ότι βρίσκομαι με αφοσίωση, σεβασμό και εργατικότητα.
  Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την πρακτική πολιτικής βίας, οφείλουν να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουν απέναντι στη δημοκρατική ομαλότητα, απέναντι στο σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι δίνουν σκληρούς καθημερινούς αγώνες, αλλά και στην Πατρίδα συνολικά.
  Οι γνωστές επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες αυταρχικής νοοτροπίας δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
  Αναμένω την καταδίκη απ΄ όλα τα κόμματα με τον κατηγορηματικότερο τρόπο της πρακτικής βίας που στρέφεται εναντίον του ίδιου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.»

  Χθες, Πέμπτη, ανάλογη επίθεση έγινε στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, στα Ιωάννινα. Και εκεί οι δράστες προκάλεσαν φθορές και έγραψαν σύνθημα υπέρ του καταδικασμένου δολοφόνου της ΝΔ. Το ίδιο συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ