Δευτέρα 27.06.2022
More

  Εργαζόμαστε με σχέδιο και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, πάντα με γνώμονα την αειφορία

  Στην εκδήλωση στο Μικρό Πάπιγκο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μετείχε ο Στ. Καλογιάννης

  Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στο Μικρό Πάπιγκο τα Υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μετείχε ο Στ. Καλογιάννης.

  Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  «Βρισκόμαστε στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου. Όταν ιδρύσαμε το Πάρκο, το 2005, οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Προϊόντος του χρόνου, με τη δουλειά που κάναμε, οι αντιδράσεις αμβλύνθηκαν και σήμερα το Πάρκο αποτελεί το κλειδί για την πρόοδο της περιοχής. Οι ανακοινώσεις των συναρμόδιων Υφυπουργών για την προώθηση του οικοτουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου «Natura 2000» και τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου με μονοπάτια και διαδρομές πεζοπορίας  είναι σημαντικές και μπορούν να τονώσουν περαιτέρω αυτές τις περιοχές. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, πάντα με γνώμονα την αειφορία».

  Ο Σταύρος Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο Ζαγορίου, Γ. Σουκουβέλο και με κατοίκους του Μικρού και του Μεγάλου Παπίγκου, της Αρίστης και του Μεσοβουνίου, θέματα που απασχολούν την περιοχή και να ακούσει από εκπροσώπους των κλάδων της εστίασης και του τουρισμού τις απόψεις τους για τις ενέργειες που χρειάζεται να προωθηθούν για την επάνοδο στην κανονικότητα, τώρα που οι εμβολιασμοί των συμπολιτών μας προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και η πανδημία έχει εισέλθει σε φάση ύφεσης.

  Παράλληλα, ο κ. Καλογιάννης συζήτησε με την Πρόεδρο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), Μ. Παπαδοπούλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Κ. Τριάντη, την πορεία εκπόνησης των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) που εκπονούνται για τις περιοχές του δικτύου «Natura 2000» της χώρας, μεταξύ των οποίων για την λίμνη Παμβώτιδα και τον ορεινό όγκο του Γράμμου/Δούσκου. Οι ΕΠΜ αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του τρέχοντος έτους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία έγκρισής τους και έκδοσης των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων. Τέλος με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Περιβάλλοντος κ. Κ. Αραβώση συζήτησαν για τις εκκρεμότητες του πολεοδομικού σχεδιασμού στη χώρα. Με την αναμενόμενη έγκριση του Ταμείου Ανάπτυξης από την Ευρ. Επιτροπή, θα χρηματοδοτηθούν μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε όλη τη χώρα, οι οποίες μόλις εγκριθούν αναμένεται να δώσουν λύσεις σε σοβαρά πολεοδομικά, οικιστικά και περιβαλλοντικά θέματα πολλών Δήμων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ