Τετάρτη 25.05.2022
More

  Γ. Οικονόμου: Ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει

  Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

  Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει», διαμήνυσε κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, επισημαίνοντας πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων ως προς τους ανεμβολίαστους, καθώς και συγκεκριμένες συστάσεις για όλους όπου υπάρχει συνωστισμός. Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την ενίσχυση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

  Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή των χειρουργείων σε κανένα ποσοστό. Όπως τόνισε ερωτηθείς σχετικά, υπήρξε μια επικοινωνία, με τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν πολύ έκτακτες καταστάσεις να διαχειρίζονται κάποια χειρουργεία που μπορούν να μεταφερθούν λίγο αργότερα. Σημείωσε επιπλέον ότι «στην Αττική δεν υπάρχει κανένα χειρουργείο το οποίο να έχει αναβληθεί, δεν υπάρχει χειρουργείο που να χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και να μην έχει γίνει», ενώ τόνισε ότι υπάρχει δυνατότητα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα να γίνονται και εκεί επεμβάσεις.

  Πανδημία και εμβολιασμοί

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, με στόχο να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες. «Απώλειες που θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού» πρόσθεσε.

  Υπενθύμισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης αναπτύσσεται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις:

  1. Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής καινούργιου lockdown.
  2. Καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη την αναμνηστική δόση. «Στην Ελλάδα ήμασταν οι πρώτοι που ανοίξαμε την 3η δόση και από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που καθιστούμε την αναμνηστική δόση ως προϋπόθεση προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω» είπε ο κ. Οικονόμου.
  3. Ενισχύεται συνεχώς το ΕΣΥ, με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς, αλλά και με την προσθήκη από σήμερα των μονοκλωνικών φαρμάκων. «Η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη που είναι σε θέση να χορηγεί μονοκλωνικά φάρμακα μετά την πλήρη και ουσιαστική αδειοδότησή τους από τους αρμόδιους οργανισμούς. Τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται με βάση τα πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, σε νοσοκομειακό περιβάλλον, χωρίς αμφιβολία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν πολύ, δεν όμως πανάκεια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  4. Συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, με έμφαση τους ανεμβολίαστους, αλλά και εκείνους τους τομείς και εκείνες τις επιχειρήσεις που παρατηρούνται συνεχείς παραβατικές συμπεριφορές.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ