Παρασκευή 14.06.2024
More

  Η ανάπτυξη της Νέας Αριστεράς στην Ήπειρο

  Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς που έγινε το τριήμερο στο ΣΕΦ στον Πειραιά, τοποθετήθηκε η βουλευτής Μερόπη Τζούφη.

  «Το τρίμηνο που μεσολάβησε από την αποχώρηση μας από το ΣΥΡΙΖΑ και την οργάνωση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, επιβεβαίωσε την επιλογή μας ως πράξη συνείδησης και ανυπακοής στην ιστορική βλάβη του αριστερού χώρου στο σύνολο του, πλην ΚΚΕ. Αλλά και ως διαδικασία μετάβασης από το πένθος, την παραίτηση και το θυμό στην πολιτική ελπίδα. Η ΚΟ προσπάθησε να δράσει ως ένας κρίσιμος πόλος για την ανασυγκρότηση του χώρου μας στο οποίο προχωράμε με γοργά βήματα, σε δύσκολες εγχώριες και διεθνείς συνθήκες για τις ιδέες της Αριστεράς», σημείωσε αρχικά.

  «Στα Γιάννενα έχουμε συγκροτήσει την οργάνωση μας και έχουμε πραγματοποιήσει ήδη μια επιτυχημένη δημόσια και ανοιχτή συνέλευση με την παρουσία του Αλέξη Χαρίτση. Έχουμε εκλέξει συντονιστικό, λειτουργούμε γραφεία και έχουμε συγκροτήσει δίκτυα επικοινωνίας. Παράλληλα, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, συνομιλούμε διαρκώς με τους συμπολίτες μας και με τους θεσμικούς φορείς. Αντίστοιχα, στην Πρέβεζα οργανώθηκε μια πολύ καλή ανοιχτή συνέλευση, παρουσία του Νάσου Ηλιόπουλου. Σύντομα θα προχωρήσουμε σε αντίστοιχες ενέργειες και στους άλλους Νομούς της Ηπείρου», ανέφερε ακόμα.

  Αναφερόμενη στην επικαιρότητα τόνισε:

  «Την κρίσιμη αυτή ώρα, με την ολομέτωπη επίθεση της ελληνικής Δεξιάς απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο, δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης. Χωρίς αστερίσκους και αυταπάτες πως μπορούν να υπάρξουν «αυστηροί» όροι λειτουργίας των ιδιωτικών ή πως μπορούν να λειτουργήσουν μη-κερδοσκοπικά στη βάση των χορηγιών και των δωρεών».

  «Με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά με πείσμα και αισιοδοξία οφείλουμε να δράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με πολιτικές προτεραιότητες για τις ανάγκες των πολλών και των επόμενων γενεών, για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Γιατί πάντα όπως μας λέει και ο ποιητής είναι «Τώρα τι λες και κυρίως τώρα τι κάνεις».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ