Παρασκευή 03.02.2023
More

  Ιδιαιτερότητα οι εκλογικές αναμετρήσεις ταυτόχρονα σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία

  «Κοντά στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές» το μήνυμα που επανέλαβε αναφορικά με το χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Τουρκία κινείται στον αστερισμό του παραλόγου».

  «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι οι εκλογές θα γίνουν κοντά στο τέλος της τετραετίας και δεν υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που να διαφοροποιούν την επιλογή της μιας ή της άλλης κατεύθυνσης. Σημειακά είναι τα πράγματα, ανάλογα με την πορεία βασικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν ακόμη στο πρόγραμμα της διακυβέρνησης» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφερόμενος στο χρόνο των εκλογών.

  «Ιδιαιτερότητα οι εκλογικές αναμετρήσεις ταυτόχρονα σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία»

  «Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά η φετινή. Έχουμε εκλογικές αναμετρήσεις ταυτόχρονα την ίδια χρονιά στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Είναι κάτι που έχει από μόνο του μια ιδιαιτερότητα. Προφανώς κανείς πρέπει να το αξιολογεί ως στοιχείο. Από την άλλη καλό θα είναι ν’ αποφεύγουμε μια δραματοποίηση ότι εκείνο το διάστημα θα συμβεί κάτι κακό ή ότι είμαστε στον προθάλαμο ενός θερμού επεισοδίου» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας ανά πάσα στιγμή και με την οποιαδήποτε κατάσταση, είναι έτοιμη ν’ ανταπεξέλθει με αποτελεσματικότητα σε κάθε πρόκληση.

  «Ανυποχώρητη η Ελλάδα στα κυριαρχικά της δικαιώματα»

  Επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει την πόρτα του διαλόγου ανοιχτή ταυτόχρονα όμως αξιολογεί τα πραγματικά και αληθινά γεγονότα. «Η πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία κινείται στον αστερισμό του παραλόγου, εδώ και πάρα πολύ καιρό, σε ό,τι αφορά δυνατότητα να συνομιλήσουμε, να λύσουμε τις διαφορές μας με βάση το διεθνές δίκαιο. Από την άλλη το γεγονός ότι θα έχει φύγει από τη μέση η παράμετρος «προεκλογική περίοδος» και στην Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαμόρφωση της στάσης, της ρητορικής της προσέγγισης Τούρκων αξιωματούχων, είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας που οφείλει κανείς να το αξιολογήσει» είπε υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στη διάσταση του διεθνούς δικαίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ