Κυριακή 04.12.2022
More

  Κ. Τασούλας: «Ξέρω ποιος είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

  Ενώ φουντώνει η ονοματολογία για το πρόσωπο που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ανέφερε ότι γνωρίζει ποιος θα είναι ο επόμενος ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της χώρας.   

  Οι δηλώσεις του Κώστα Τασούλα έγιναν ενώ οι υπηρεσίες της Βουλής έχουν ξεκινήσει να εργάζονται για το πώς θα γίνει η διαδικασία εκλογής από την Βουλή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς πλέον με την αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει νέος τρόπος εκλογής του. Ο Κώστας Τασούλας, συνομιλώντας σήμερα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και μετά από σχετική ερώτηση, ανέφερε πως η καταληκτική ημερομηνία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου. Ο Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι πρώτα, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση άλλωστε, θα κατατεθεί στην Βουλή ο εκλογικός νόμος από την κυβέρνηση και μετά θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου.

  Η ψήφιση του εκλογικού νόμου, είπε ο Κώστας Τασούλας θα γίνει με τις κανονικές διαδικασίες και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία των επαναλαμβανόμενων διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι θα χρειαστούν πολλές ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου ΠτΔ, ο κ. Τασούλας είπε «όχι, πιστεύω ότι θα έχει ευρύτερη πλειοψηφία…», ενώ σε ερώτηση εάν θα είναι άνδρας ή γυναίκα απάντησε αστειευόμενος πως «δεν κάνω υπερηχογράφημα…».

  Τέλος, σε ερώτηση εάν ξέρει ποιος ή ποια θα είναι είπε «ναι, αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω γιατί μπορεί να έχω ρωτήσει μέντιουμ…».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ