Κυριακή 26.05.2024
More

  Εσωτερικός έλεγχος στο υπ. Εσωτερικών για τους εκλογικούς καταλόγους

  Στο θέμα των προσωπικών δεδομένων που προέκυψε με την αποστολή email σε απόδημους από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε η υπουργός Εσωτερικών, Nίκη Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ.

  «Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει τηλέφωνα και email πολιτών σε κανέναν. Το λέει ρητά η νομοθεσία. Η ίδια το διευκρίνισε κιόλας. Παρότι το ΥΠΕΣ, όμως, δεν δίνει email και τηλέφωνα, κάτι που διευκρίνισε και η κυρία Ασημακοπούλου,  αποφασίσαμε με τον κύριο Λιβάνιο να δώσουμε μια οδηγία για έναν εσωτερικό έλεγχο για να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών. Γιατί το κάνουμε; Επειδή οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις. Δεν υπάρχει σκιά εδώ πέρα».

  Υπενθύμισε μάλιστα πως έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. «Όλο αυτό που συζητάμε δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο. Είχαν γραφτεί στην πλατφόρμα του 2023 οι καταγγέλοντες. Πάρα πολύ από αυτου΄ς λένε ότι δεν έχουν γραφτεί στην επιστολική ψήφο» διευκρίνισε ακόμη.

  Συνέχισε λέγοντας πως «η αντιπολίτευση ξεκάθαρα εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο», ενώ ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης, δήλωσε ότι «στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 χώρες μεταξύ αυτών και χωρών που δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές και τις 23.000 αιτήσεις».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ