Πέμπτη 20.06.2024
More

  Κλίμα αισιοδοξίας στη ΝΔ για την Κυριακή

  Την αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές της Κυριακής εξέφρασε η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.

  Κάτι περισσότερο από συγκρατημένη, είναι η αισιοδοξία, στο στρατόπεδο της Ν.Δ για το αποτέλεσμα των μεθαυριανών εκλογών, που πιθανότατα θα σηματοδοτήσουν και μία νέα πολιτική αλλαγή στη χώρα. Από τη μία, η συνθήκη που δημιούργησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου και από την άλλη, τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν να ενισχύεται η παγιωθείσα διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν καλλιεργήσει ένα κλίμα αισιοδοξίας, χωρίς πάντως ακρότητες σε γενικότερο πολιτικό επίπεδο.
  Η νίκη θεωρείται δεδομένη για τα κομματικά στελέχη της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, όμως το κρίσιμο ζητούμενο που θέτει και ως κορυφαία προτεραιότητα ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι, η εξασφάλιση μίας ισχυρής αυτοδυναμίας.

  Ο κύκλος των προεκλογικών εκδηλώσεων και σε τοπικό επίπεδο, ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή στις 20.30 στο ξενοδοχείο Du Lac, όπου πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. Στη συγκέντρωση θα παραστούν και θα μιλήσουν στο κοινό και οι επτά υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων, με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Θεοδ. Τζαρούχη να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να την παρακολουθήσουν.

  Ο κ. Τζαρούχης τόνισε, ότι τα μηνύματα που φτάνουν στο κόμμα για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είναι απολύτως θετικά και αισιόδοξα, ο ίδια όμως ανέφερε, ότι δεν υπάρχει ούτε έπαρση, ούτε και διάθεση ρεβανσισμού.

  «Ανοίγουμε τη σελίδα της ισχυρής ανάπτυξης και της αυτοδύναμης Ελλάδας και σε αυτή τη νέα ημέρα δε θα πρέπει να διαψεύσουμε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές του Μαΐου έχει δρομολογήσει τις πολιτικές εξελίξεις και είμαστε βέβαιοι, ότι θα δώσει εκτός από τη νίκη και την ισχυρή αυτοδυναμία. Αυτή είναι περισσότερο αναγκαία, ώστε ο Κυρ. Μητσοτάκης να έχει λυμένα τα χέρια του. Θα ζητήσει η Ν.Δ τη συναίνεση και των άλλων πολιτικών δυνάμεων, για τη συνδιαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος, που θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα», ανέφερε αρχικά ο κ. Τζαρούχης.

   

  Κανένα περιθώριο σε ψήφο διαμαρτυρίας

  Τόσο ο κ. Τζαρούχης, όσο και η γραμματέας της ΝΟΔΕ Αντ. Κορτζή, στάθηκαν στην απόλυτη ανάγκη της ισχυρής συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες, αλλά και στην ανάγκη καμία ψήφος να μην έχει το χαρακτήρα της διαμαρτυρίας.

  «Είμαστε βέβαιοι, ότι το ποσοστό του κόμματος στα Γιάννενα θα είναι υψηλότερο από αυτό των ευρωεκλογών, όμως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλαρή ψήφο ούτε για ψήφο διαμαρτυρίας. Δεν υπάρχει κανείς λόγος σε αυτή την τόσο κρίσιμη αναμέτρηση, οι πολίτες να υποστηρίξουν κόμματα διαμαρτυρίας ή γραφικότητας», ανέφερε ο κ. Τζαρούχης.

  «Απευθύνουμε έκκληση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση στις κάλπες. Η συμμετοχή είναι αυτή που θα διασφαλίσει όσα ονειρευόμαστε για τη χώρα μας», κατέληξε η κα Κορτζή.

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ